Ja Rokki Soi ja Sibelius-lukion kamarikuoro semifinaaleihin

Ja Rokki Soi ja Sibelius-lukion kamarikuoro semifinaaleihin

Suomen Paras Kuoro - La 5.3.2011, klo 20.05

Oululainen Ja Rokki Soi -kuoro jatkaa kilpailua Suomen parhaan kuoron tittelistä yleisöäänestyksen perusteella. Tuomaristo valitsi jatkoon Sibelius-lukion kamarikuoron Helsingistä. 

389
tykkää tästä

Keravalainen Aiolis-kuoro putosi tässä vaiheessa jatkosta, mutta kuoron peli ei ole pelattu loppuun. Tuomaristolla on mahdollisuus nostaa kaikkien pudonneiden kuorojen joukosta vielä yksi jatkoon.

Vuoden 2011 Suomen parhaan kuoron metsästys jatkuu jälleen TV2ssa ensi lauantaina 12.3. klo 19.10. Ennen tv-lähetystä on mahdollista seurata kuorojen valmistautumista koitokseen suorassa nettilähetyksessä klo 17.30 alkaen. 

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (34)

@8:08 - skarpataan

 

Airi

airi_yle To 10.3.2011, klo 12.15

noista kuvista sen verran, että onhan Oulun
porukan kuva ylivoimaisesti eniten esillä
noissa otsikoissa.

Anonyymi To 10.3.2011, klo 08.08

GO SIBIS! YOU'RE GONNA WIN!!! (jos stadilaiset osais ottaa sen luurin kauniiseen käteensä ja ÄÄNESTÄÄ (: )

SIBISFAN!! Ti 8.3.2011, klo 23.06

@Vastaus: tarkkaan ottaen kirjoitin, että pääkaupunkiseudun kuorojen on vaikeampi saada julkisuutta ohjelma ulkopuolella.

Äänimäärät on ihan asia erikseen. Ja ihan oma nimikin minulla on :)

t. Airi S:

airi_yle Ti 8.3.2011, klo 17.44

Nimimerkille "Kohtuus katkeruudessakin" - itseasiassa tilanne ei ole kuten asian näät. Juurihan alempana on kommentti jossa Ylen työntekijä kertoo, että Helsinkiläisiä äänestetään vähemmän, tästä on turha ryhtyä väittelemään.

Tsemppiä kuitenkin kaikille kuoroille!

Vastaus Ti 8.3.2011, klo 17.06

Kyllä hesalaiset saivat lauantaina varmasti paljon ääniä savolaisilta :) Semifinaalissa haastateltavaksi laitetaan esim. joku pohjanmaalta isolle kirkolle muuttanut.

Mie Ma 7.3.2011, klo 21.08

Eiköhän niitä kännyköitä kuitenkin liene eteläisessä ruuhka-Suomessa käytössä enemmän kuin pohjoisessa. Siitä vain äänestämään, kaikilla samat mahdollisuudet.

Kohtuus katkeruudessakin Ma 7.3.2011, klo 20.27

Kiitos Toinen Sibisläinen selvennyksestä. Tuo kuvahomma ei ole Ylen eikä tuotantoyhtiön puolelta mitenkään tarkoituksellista. Mutta totta on se, että pääkaupunkiseudun kuorojen on vaikeampi saada ohjelman ulkopuolelta julkisuutta kuin maakuntien kuorojen. Hitsin harmittava fakta, jota pitää yrittää selättää sitten esim. sos.median kautta.

Airi S

airi_yle Ma 7.3.2011, klo 19.47

Pakkohan tähän on tulla kommentoimaan. Korostan sitä, että kamarikuorolaiset eivät millään tavalla ajatelleet toisten kuorojen olevan "huonoja" tai "nolanneen itsensä". Henki oli mukava ja meillä ainakin oli hauskaa.

Henkilökohtaisesti ainut asia joka harmittaa on se, että meitä varoitettiin monesta suunnasta jo ennen ohjelmaan pääsyä, että Helsinkiläiskuoroja tullaan ns. "sorsimaan" äänestäjien keskuudessa. Niinkin suuri kaupunki kuin Oulu vastassa, meillä ei ole mahdollisuuksia voittaa finaalia vaikka laulutaitoa ja intoa riittäisikin.

Kuvien lukumäärästä nimimerkki "aluepolitiikkaa" tarkoitti varmaan sitä, että Rokki Soi - kuorosta on kuva otsikon alla, sekä kuvagalleriassa 4/17, 6/17, 7/17 ja 8/17, kun taas Sibelius-lukiosta oli kaksi kuvaa. Siihen kommentoisin, että 4/17 on oikeastaan kuva kuorojohtajastamme, ja kun jatkoon pääsee kaksi kuoroa, pakkohan "uutiskuvaksi" on valita jompikumpi.

Ymmärrän kuitenkin pointtisi, onhan Rokki Soi muutenkin jo yleisön keskuudessa suositumpi.

T: Jokatapauksessa mahtava kokemus!

Toinen Sibisläinen Ma 7.3.2011, klo 18.21

Anteeksi nyt nimimerkki Aluepolitiikkaa - onko todellakin näin, että SPK-sivuilla jostain kuorosta on huomattavasti enemmän kuvia kuin jostain toisesta?

Nyt pyytäisin numerofaktaa :) tähän keskusteluun.

t. Airi S:

airi_yle Ma 7.3.2011, klo 16.26

Tasoero kyllä jäätävä! Bändi pois koko ohjelmasta, ni kuorotki kuulus kunnolla, vaikka ees yhdessä lähetyksessä, niinku Seppo Murtokin toivo.

Anonyymi Ma 7.3.2011, klo 16.00

näkeehän sen. Oulun porukka
halutaan väkisin jatkoon, että pohjoisestakin
olisi joku. Sen huomaa jo näiltä sivuilta.
Kuvia yhdestä kuorosta enempi ku kaikista yhteensä.
Olipa muuten tasoeroa lauantaina. Eipäs
tarvi enää katsoa tätä ohjelmaa onneksi.
Keravan porukkaa käy sääliksi.

aluepolitiikkaa Ma 7.3.2011, klo 15.43

Heihei.. tätejä tai setiä. Eikös kuorolaulun yksi viehätys ole siinä, että kuorossa voivat musisoida yhdessä kaiken ikäiset, näköiset ja kokoiset :). - ja toden totta, pokkaa ja selkärankaa vaatii myös se, että uskaltaa laittaa itsensä altiiksi näin kovassa kisassa ja suorassa TV-lähetyksessä. Eiköhän nyt vaan tsemppailla kaikkia kuorolaisia ja jätetä mollaaminen vähemmälle.

Äänentoistoa ja laatua koskevat terkut lähtevät tästä eteenpäin.

 

t. Airi S.

airi_yle Ma 7.3.2011, klo 15.08

Suuren hämmennyksen vallassa ohjelmaa taas katsoin... ihan viihdyttävää kyllä, mutta ohjelman nimen voisi ehkä vaihtaa... esim. "suomen paras viihdyttäjä/yhteislauluporukka..."

Anonyymi Ma 7.3.2011, klo 15.03

Kyllähän viihdeohjelmalta tietysti odottaa, että esitykset olisivat sellaisia, että kehtaa loppuun asti kuunnella, mikä nyt ei aivan toeutunut kaikkien esitysten kohdalla. Mutta kuten sanottua, parasta on hyvä meininki ja paljon hyviä kuoroja on vielä kuulematta! Tsemppiä kaikille osallistuville kuoroille!

Anonyymi Ma 7.3.2011, klo 14.55

Sibelius-lukion kamarikuorossa laulavana haluan selventää, ettei kukaan meidän kuorolaisista ole ajatellut, että jotkut muut kuorot "nolasivat itsensä" jollain tavalla (niinkuin joku aiemmassa kommentissaan vihjasi)... Olimme kaikki samassa kilpailussa hyvällä meiningillä, katsojat näköjään tekevät omia johtopäätöksiään! Koska kyseessä on viihdeohjelma, olivat jotkut tuomareiden kommentit ehkä vähän liiankin rankkoja ja lyttääviä joitakin kuoroja kohtaan, ei kenellekään pitäisi pahaa mieltä aiheuttaa kuitenkaan. Rakentavat kommentit ovat parempia. Tsemppiä kaikille kuoroille, kannustetaan toisiamme!

Sibisläinen Ma 7.3.2011, klo 13.50

Kyllä yleisö ymmärtää, että kysymyksessä on viihdeohjelma ja kilpailu on lähinnä leikkimielinen. "Vakavat" kilpailut käydään aivan muilla areenoilla kuin TVn viihdeohjelmissa.

Hienoa, että kuorolaulua tällä tavalla esiltellään mahdollisuutena yhdessä tekmisen riemuun. Tsemppiä vain itsensä likoon paneville, vaikka nurkissa naristaan.

Kuorolaulu edistää terveyttä ja pitkää ikää!

Sivusta seurannut Ma 7.3.2011, klo 09.27

Tämä on viihdeohjelma!!! Onneksi muillakin kuin ammattiesittäjillä on mahdollisuus harrastaa musiikkia ja osallistua jopa kilpailuun.

Konserttisaleissa ja kirkoissa kuultavat esitykset ovat asia erikseen.
Silloin ovat vaatimuksetkin toisenlaiset.

Ei ole kovin fiksua yrittää vaikuttaa ikävillä ja vihjailevilla kommenteilla
toisen kilpailevan kuoron menestykseen. Kateusko on kantava voima?

Tsemppiä parjatuille!

Digamussari Ma 7.3.2011, klo 08.54

Te Sibbeläiset olette selkeästi parhaimmat, olette niin nuoria ja kauniita sekä hyvä-äänisiä. Asiaton osa kommentista poistettu ylläpidon toimestaAnteeksi, hyvä että uusia harrastajia löytyy.

Anonyymi Ma 7.3.2011, klo 01.48

Yleisölle ei pitäisi antaa mahdollisuutta äänestää puhelimella useaan kertaan:( Tuomarit asialle......

Anonyymi Su 6.3.2011, klo 22.25

Tuomarit olivat kommenteissään äärimmäisen kilttejä. Ammatti-ihmisenä olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei Aioliksella ole valitettavasti mahdollisuuksia tuolla sovituksella jatkoon. Sopraanostemma oli aivan liian vaikea ja sovitettu liian korkealle. Sovituksissa on äärimmäisen tärkeää huomioida puhtaasti soiva ääniala. Nyt sopraanot olivat paikoin täysin pois sävellajista ja lauloivat sellaisella äänenmuodostuksella, että ääni jäi nieluun ja kireäksi. Jos kuoro ottaisi itselleen asiantuntevan äänenmuodostajan, niin se saisi siitä varmasti apua. Toiseksi: miksi tämä kuoro tarvitsi kuorojohtajan johtamaan myös yhteislaulua? Kaksi muuta kuoroa lauloivat ilman.

Kuoronjohtaja ja sopraano Su 6.3.2011, klo 20.22

Äänentoisto oli todellakin pahasti pielessä, paljon jäi kuulematta tv-katsojilta! Varsinkin Ja Rokki Soi sekä Aiolis kuulostivat paljon paremmilta livenä kuin telkkarista. Harmi!

toinen paikalla ollut Su 6.3.2011, klo 20.18

En nyt sanoisi että Sibelius-lukiolaiset ovat mitenkään erityisen ''koulutettuja'', osaavat vain laulaa ja ovat treenanneet yhdessä yhtä lailla kuin muutkin kuorot. Ja Rokki Soi-kuorossa on potentiaalia, eilinen esiintyminen ei vaan iskenyt. Olisin nähny mielummin Aioliksen jatkossa. Heidän esityksensä oli tasokkaampi. Toivottavasti heidät nostetaan vielä takaisin taistoon!

Aiolis-fani Su 6.3.2011, klo 19.18

Älkää valittako siellä. Suomen paras kuoro on tarkoitus olla viihdeohjelma, eikä pelkästään taitavien laulajien kilpalaulanta. Myönnettäköön että Oululaiset eivät ole niin koulutettuja kuin Sibisläiset, mutta yritystä löytyy! Mieluummin niitä katsoo lavalla kuin jotain "tätejä"!
Ja he tosiaankin näyttävät esimerkkiä muille "tavallisille laulajille"...

paikalla ollut Su 6.3.2011, klo 18.01

Musadiggari on hvä ja menee itse laulamaan lähetykseen, jos se kerta on niin helppoa. Helppoahan se täällä on huudella. Nostan hattua jokaiselle kolmelle kuorolle ja toivotaan kaikille tasapuolisesti onnea sekä menestystä.

Anonyymi Su 6.3.2011, klo 11.44

Tuomareille kiitokset rehellisen kriittisistä kommenteista. Ei varmaan ollut ihan helppo tehtävä keksiä rakentavaa palautetta kaikille... mutta hyvin suoriuduitte. Kaikki kuorot pystyvät parantamaan, vaikka ovatkin aika eritasoisia, minkä vuoksi keskinäinen vertailu oli täysin mahdotonta.

Hyvä tuomarit Su 6.3.2011, klo 10.31

Kuinka moni kuuli jonkin näköistä kuorolaulua rokki soi esityksessä? Se oli yhteislaulua.. Voi herran jumala ja yleisö äänestää jatkoon... Ainoa oikea tuomio finaalissa on että tuomarit äänestää......

Anonyymi Su 6.3.2011, klo 03.22

Toivottavasti TUOMARIT valitsevat finaalissa kisan VOITTAJAN (eikä yleisö) - jos tämä siis on laulukilpailu, jossa etsitään kokonaisvaltaisesti PARASTA KUOROA (eikä kansalaisten samaistumiskohdetta)

kaneli La 5.3.2011, klo 22.41

Olikohan nyt niin, että Koivusalo oli
sama kuin ykeisön äänet. Tästä on hieman taustatietoa.
Jatkoon meni paras ja ylivoimaisesti huonoin
kuoro. Jokainen saa päätellä itse mitä tarkoitan.
sorry Kerava!! olitte hyviä!

Anonyymi La 5.3.2011, klo 22.11

Tuomareiden äänet menivät selkeästi oikealle kuorolle!! Sibelius Lukion Kamari Kuoron soundi on tietysti vielä vähän "kevyt" kun ovat nuoria, mutta esiintymisen ja laualmisen ilo näkyi selvästi. Olivat myös hyviä artistitaustana!
Aiolis oli kovin varovainen ja vaisu, he olisivat varmaan enemmän edukseen radiossa kuin televisiossa :-)
Mutta noita katsojaääniä ei voi kuin ihmetellä!!! Miksi!? Miten?! Kivaahan se tietysti on, että kuorona voi toimia ihan millainen porukka tahansa,
mutta nimenomaan artistin taustalaulutehtävässä täydellinen stemmojen hukkaus kertoo siitä ettei tämän "karaokeporukan" paikka ole tällaisessa kilpailussa!! Ja Rokkia heissä ei ole piirun vertaa, energiattomia, ilottomia ja asenteettomia...
No se kuitenkin vähän lohduttaa, ettei nämä kuitenkaan voi päästä finaaliin saakka. Heidän oikea paikkansa olisi "Tammerkosken sillalla"-ohjelmassa.

Musadiggari La 5.3.2011, klo 21.07

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä