Tuomariston ruusut ja risut kuoroille

Tuomariston ruusut ja risut kuoroille

Suomen Paras Kuoro - Ma 7.3.2011, klo 16.49

Syksyisten sävelten myötä viime lauantaina mittelivät laulaen Suomen Paras Kuoro 2011 -kilpailun semifinaalipaikoista Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä, Ja Rokki Soi Oulusta ja naiskuoro Aiolis Keravalta.

165
tykkää tästä

Vieraileva tuomari Esa Nieminen kehui Sibelius-lukion kamarikuoron yhtenäistä klangia – laulutapaa, sekä sovitusta, joka kunnioitti alkuperäistä. Myös koreografiaan sisältynyt poikien piruetti ja kuoronjohtajan tanssahtelu olivat Esan mieleen.

Seppo Murto nautti kuoron puhtaasta laulusta, mutta huomautti myös poikien vokaalien menevän vähän yli.

Kaikki tuomarit ylistivät kuoron energiaa sekä dynamiikkaa ja Tomi Metsäketo iloitsi myös hyvistä solisteista.

Ja Rokki Soi sai osakseen kritiikkiä liian yksinkertaisesta sovituksesta, jonka Seppo Murto totesi kuitenkin tuovan kuoron parhaat puolet esiin. Hän toivoi myös kuoron kehityksen myötä kiinnitettävän huomiota vahvempaan äänenkäyttöön.

Tomi Metsäketo kaipasi ruuvin kiristystä esitykseen ja piti sitä tasapaksuna.

Esa Nieminen sen sijaan totesi kuoron edustavan maanläheisempää kuorolaulantaa, johon kuka tahansa junttikorvakin voi osallistua ja viesti on selvä: kimpassa laulaminen on kivaa!

Naiskuoro Aioliksen solisti ja ruotsinkieliset osuudet saivat Tomi Metsäkedolta kiitosta, mutta hän kuvaili jämäkän kuoron ja herkän solistin välistä jakoa tönköksi. Tomi pohti myös sovituksen olleen kenties hieman vaikea

Esa Nieminen piti esityksestä, jossa oli ”vähän kuin kaikkea” ja myös hän ylisti ruotsinkielistä osuutta, mutta sovituksen vaatimustason ja toteutuksen tason ei hänkään kokenut kohtaavan.

Aioliksen esitys herätti Seppo Murrossa ristiriitaisia ajatuksia ja hän totesi herkän laulun olleen muihin vauhdikkaisiin esityksiin verrattuna haasteellisessa seurassa. Seppo kertoi pitäneensä erityisesti herkistä ja kauniista väliosista.

Yleisöltä eniten ääniä keräsi Ja Rokki Soi, joka nähdään semifinaaleissa 26. maaliskuuta. Tuomariston jatkoon valitsema Sibelius-lukion kamarikuoro on mukana  2. huhtikuuta laulettavassa semifinaali-jaksossa.

Ensi lauantaina kilpailemassa ovat Voice Hankasalmelta, Teekkarikuoro Tampereelta ja Espoon Laulu Espoosta. Teemana silloin on talvi ja tuomaristossa vierailee Hanna Riikka Siitonen. Artistivieraaksi saapuu Club For Five.

Timo Koivusalo häärii tuttuun tapaan juontajan ominaisuudessa. 

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä