Tanssikilpailun historiaa

 


Euroopan yleisradioliitto (European Broadcasting Union eli EBU) järjestää vuorovuosin kilpailun nuorille solisteille ja nuorille tanssijoille. Vuonna 2005 on vuorossa Eurovision 11. Nuoret tanssijat -kilpailu.

Kilpailun pääasiallinen tavoite on tuottaa korkeatasoisia televisio- ohjelmia ja tarjota samalla nuorille tilaisuus esiintyä monimiljoonaiselle televisioyleisölle.

Kerta kerralta mukanaolevien tv-yhtiöiden määrä on lisääntynyt siten, että Pariisin kilpailussa 1991 jouduttiin ensimmäistä kertaa pitämään karsintakilpailu.

 


Eurovision Grand Prix - historiaa


Janna Eklund 1995

Säännöt
Tiedustelut
Suomen edustajat
Tanssilinkit
Etusivulle
 
Jokainen televisioyhtiö saa itse päättää, miten valitsee edustajansa tähän kilpailuun. Yleisradion TV 1 on valinnut edustajansa karsintakilpailun avulla vuodesta 1991 lähtien. Suomalaiset tanssijat eivät toistaiseksi ole sijoittuneet kärkeen, mutta kilpailu on silti ollut joillekin tanssijoille merkittävä käänne uralla positiiviseen suuntaan.

Tämä kilpailu ei ole vain tanssijoiden vaan myös koreografien merkittävä foorumi. Monien maiden edustajat ovat tanssineet kilpailussa nimenomaan sitä varten tehtyjä, uusia koreografioita.