EUROVISION NUORET TANSSIJAT 2005 - KILPAILU


Eurovision Nuoret tanssijat 2005 - kilpailu pidetään Puolan kansallisoopperassa Varsovassa 24.6.2005. Puolan televisio TVP järjestää kilpailun yhteistyössä Eurovision kanssa. Kilpailun profiilia pyritään nostamaan järjestämällä kilpailua edeltävälle viikolle kolmen tunnetun ja arvostetun tanssiasiantuntijan mestarikurssit ja koreografiatyöpajat, joista tehdään erillinen tv-ohjelma.

SUOMEN VALINTAKILPAILU
Yleisradion TV1 valitsee ehdokkaansa tähän kilpailuun torstaina 10.3.2005 Itä-Helsingin kulttuurikeskus STOA:ssa.

OSANOTTAJAT
Kilpailuun voivat osallistua solistit tai tanssiparit. Tanssipari lasketaan yhdeksi kilpailijaksi. Kilpailijoiden tulee olla 1.1.1985 - 21.12.1990 välillä syntyneitä. Kilpailu on tarkoitettu tanssijoille, joita ei vielä ole kiinnitetty ammattimaiseen tanssiryhmään.

Tv-yhtiöt voivat ehdottaa pääkilpailuun useita tanssijoita. Mestarikursseja vetävät asiantuntijat valitsevat videoiden pohjalta osanottajat mestarikursseille, työskentelevät tanssijoiden kanssa viikon ajan ja valitsevat sitten 10 tanssijaa finaaligaalaan. Jokainen ehdokkaita tarjoava tv-yhtiö saa ainakin yhden kilpailijan mukaan mestarikursseille. Finaaligaalan tuomaristossa on yksi mestarikurssien vetäjistä ja 2-3 kansainvälisesti arvostettua tanssiasiantuntijaa.

TANSSILAJIT
Kilpailu käsittää vain klassisen baletin ja nykytanssin, ei kansantanssia, jazz-tanssia eikä hip-hoppia.


Eurovision Grand Prix - säännöt


Susanna Aaltonen ja Tomi Paasonen 1987

Tiedustelut
Suomen edustajat
Tanssilinkit
Historiaa
   
Etusivulle

 

 

NUMEROIDEN KESTOT
Kilpailija voi esittää kaksi klassista tai kaksi nykytanssinumeroa tai yhden kumpaakin. Yksi tanssinumero saa kestää enintään 5 minuuttia.

MUSIIKKI
Kilpailunumeroita säestävän musiikin tulee olla moitteeton digitaaliäänite. Kilpailun järjestäjällä on oikeus kieltäytyä esittämästä äänitettä, joka ei ole teknisesti moitteeton. Äänitteestä pitää pystyä antamaan säveltäjä-, esittäjä-, levymerkki- ja levyn numerotiedot Teostoa varten.

TUOMARIT
Suomen kilpailun tuomareina ovat Joseph Kerwin, Sampo Kivelä ja Susanna Leinonen. Osanottajat valitaan 18.2.2005 mennessä. Hyväksyttävien määrää ei voida päättää etukäteen.

TALLENTEET
Suomen kilpailun osanottajat valitaan videotallenteiden (MiniDV-kasetit, DVD:t tai VHS-kasetit) perusteella. Tallenteelle taltioidaan molemmat kilpailunumerot. Mukaan liitetään kilpailijan nimi, syntymäaika ja yhteystiedot sekä tiedot tanssinumeroista (koreografi, säveltäjä, kesto). Videotallenteet pitää toimittaa perjantaina 11.2.2005 klo 16:een mennessä osoitteeseen: Yleisradio TV1, "Nuoret tanssijat", Radiokatu 5, PL 91, 00024 Yleisradio.

ESIINTYMISJÄRJESTYS
Kilpailun järjestelytoimikunta päättää esiintymisjärjestyksen.

PALKINTO
Kilpailun parhaimmistoa ehdotetaan kesäkuussa Varsovassa pidettävän Eurovision Nuorten tanssijoiden kilpailun Mestarikursseille ja toivottavasti ainakin joku tai jotkut heistä selvittävät tiensä 21.6.2005 pidettävään finaaligaalaan.

YLEISET KULUT
Yleisradio korvaa matka- ja hotellikustannukset Helsingin ulkopuolelta tuleville. Suomen karsintakilpailuun selviytyneille lähetetään yksityiskohtaiset ohjeet kilpailun aikataulusta ja siihen liittyvistä käytännön kysymyksistä. Tiedustelut 040 844 2683.