YLE Teema

 

6 päivän luominen on todellisuutta

Yksi suurimmista myyteistä on se, että tiede olisi lähtenyt pikkuhiljaa omille teilleen uskonnosta. Todellisuudessa uskonto ei ole hävinnyt tieteentekijöiden maailmankatsomuksesta yhtään mihinkään enkä puhu nyt ainoastaan älykkään suunnitelman idean edustajista vaan aivan pesunkestävistä ateisteista.

Tieteen uskonnollis-filosofinen perusta on vain muuttunut hieman toisenlaiseksi eikä tiede siis ole koskaan lähtenyt "omille teilleen” uskonnosta. Jokaisen ajan kulttuureilla on ollut omat maailmansyntyyn liittyvät myyttinsä. Myös tämän ajan ns. ”rationalisuutta” korostavassa yhteiskunnassa on vallalla omat maailmansynty -ja kehitysmyytit nimeltään alkuräjähdys -ja evoluutio-teoria.

Alkuräjähdys -ja evoluutio-myytti ovat ateististen tieteentekijöiden näennäistieteellinen uskonnollis-filosofinen perusta. Tämän uskonnon papiston "kermaa" edustaa esim. sellaiset nimet kuin Stephen Hawking ja Richard Dawkins sillä heitä kuunnellaan. Modernin tieteen papisto hymisee kosmisia virsiään alkuräjähdyksestä ja evoluutiosta sekä mirjardeista vuosista uskonnollisen hurskaalla värisevällä äänellä ihan vakavissaan vaikka kyseisissä näennäis-tieteelliset myytit ovat hyvin ongelmallisia ja sisältävät paljon aukkoja.

Ensiksi mainitun suuren myytin lisäksi vähintään toinen yhtä suuri myytti on se ettei esim. Raamattuun kirjaimellisesti uskova ja Raamatun lupausten, arvojen ja elämänohjeiden perustalle koko elämänsä rakentava ihminen voi olla todellinen tieteentekijä. Nimittäin uraauurtavien tieteellisten saavutusten lista vilisee Raamattuun uskovia tiedemiehiä kuten Galileo Galilei, Johannes Kepler, Isaac Newton jne. Tasapuolisuuden nimissä täytyy mainita, että listaan mahtuu aivan yhtä paljon myös ateistisen maailmankatsomuksen omaavia tiedemiehiä.

Mielestäni tieteen pitäisi keskittyä tutkimaan sitä miten tämä maailmankaikkeus toimii eikä selittämään miten kaikki sai alkunsa jne. Valitettavasti monet tieteentekijät eivät ole onnistuneet siinä vaan hymisevät edelleen omia virsiään maailmansyntyyn ja evoluution liittyvistä myyteistä.

Mielelläni näkisin tämän kaltaisissa ohjelmissa tasapuolisuuden nimessä myös erilaista uskonnollis-filosofista pohjaa edustavia tieteentekijöitä eikä pelkästään niitä joiden uskonnollinen maailmankatsomus vastaa ohjelman tekijöiden uskonnollis-filosofista maailmankatsomusta.

Joten arvoisat ohjelman tekijät. Jos ajattelette todella olevanne niin avoimia totuudelle kuin mahdollisesti ajattelette olevanne niin teille ei pitäisi tuottaa minkäänlaisia vaikeuksia keskustella avoimesti, rehellisesti ja asiallisesti myös sellaisten tieteentekijöiden ym kanssa joiden uskonnollis-filosofinen pohja eroaa omastanne räikeälläkin tavalla.

P.S. BIG BANGIN voi selittää sillä, että kun Luoja päätti luoda maailmankaikkeuden niin ISO PAMAUS kuului siitä, että Hän läimäytti kätensä lujasti yhteen niin, että koko universumi kaikui ja alkoi hommiin! :)

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.