YLE Teema

 

Suomalainen mies

Älkää sotkeko Israelin politiikan arvostelua ja juutalaisvastaisuutta.

On hävytöntä kutsua Erkki Tuomiojaa juutalaisvastaiseksi sen takia, että hän (ja monet muut, myös minä) arvostelee Israelin miehityspolitiikkaa Länsirannalla. Palestiinalaiset eivät ole puhtoisia pulmusia, mutta on kiistatonta, että Israel toimii kansainvälisten lakien vastaisesti sekä miehityksessä että erityisesti siirtokuntien rakentamisessa.

Israel ei ole sama asia kuin juutalaisuus. Se, mitä Israel tekee, ei oikeuta arvostelemaan juutalaisia uskonnollisena ryhmänä. Eikä toisinpäin Israelin arvostelu ole juutalaisten arvostelua tai antisemitismiä. Myös monet juutalaiset arvostelevat Israelin politiikkaa. Jos miehityksen arvostelu on antisemitismiä, niin silloin kaikkein kovimpia antisemitistejä taitavat olla monet Israelin juutalaiset.

Minusta ihmisten tulee tuntea sekä eurooppalaisen antisemitismin synkkä historia ja holokausti että se, mitä Israel tekee tänä päivänä. Kumpaakaan ei pidä hyväksyä. Sairasta on, jos 30-40-lukujen holokaustin takia hyväksyy Israelin mielettömän politiikan tänä päivänä. Ihmisten sortamista pitää aina vastustaa, teki sitä kuka tahansa.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.