YLE Teema

 

Anonyymi

Anonyymi kirjoitti:
Anonyymi kirjoitti:
Kun rauha koitti, tämä sarja uhkaa muuttua kauniiksi ja rohkeiksi: yksi tulee raskaaksi ennen aikojaan, yksi avioliitto kariutuu kolmanteen pyörään ja sitten vielä isä ja poika rakastuvat samaan naiseen. Vähän on yksipuolisia draaman aineksiksi. Toivottavasti jatkossa löytyy tilaa myös muille teemoille - pirtun salakuljetuksesta ehkä sitä kehkeytyy. Ja poliittisia kahinoita on kai luvassa.

Mutta niinhan se olikin: vapaussota, sitten kaksikymmentä vuotta vähän rauhallisempaa elämää ja sitten tulivat venäläiset. Voit rauhoittua: siinä on paljon pahaa tulossa.

Varmaan rauhan tultua selviteltiin muutakin kuin rakkaussuhteita. Siksi niiden kasaaminen yhteen jaksoon on juonellisesti hiukan yksipuolinen ratkaisu. Sitäpaitsi yhteiskunnallisiakin aiheita olisi riittänyt. 1920-luvun alussa oli kommunistien vallankaappausyritys, josta olisi saanut enemmänkin irti kuin vain satunnaisen repliikin. Kun eilen tuli uusi jakso, oli näitä rakkaushuolia käsitelty vähän vähemmän, mielestäni sopivassa määrin. Pirtun salakuljetus ja nouseva oikeistoradikalismi toivat vähän laajempaa näkökulmaa.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.