YLE Teema

 

Anonyymi2

Anonyymi kirjoitti:
Äiti kirjoitti:
Nyt on pakko, mutta pelottavaa, katsoa tämä uudelleen, sillä oli traumaattista nähdä sarja noin 10-vuotiaana. (Silti katsoin joka jakson.) Kiroilua, huutamista, alkoholinkäyttöä ja humalaisia, seksikähmintää, yksinäisyyttä, pelkoa, epävarmuutta. Huh, huh. Onneksi Solveigilla oli myös hyvä isä ja ihana famu. Monesti olen myöhemmin pohtinut omien lapsieni tuntemuksia, kun katsomme jotain elokuvaa, missä on samoja aineksia...

___________________________________________

Kotivammaisuuden synty- suomalaisen lapsuuden haavat liittyvät sotiin ja ovat eräs merkittävänä osyy tämän päivän ongelmiin.
Sisällissota. Talvisota. Jatkosota. 90-luvun lama.

Psykiatri Martti Paloheimo (1915-2002) on julkaissut useita kirjoja joissa on käsitelty sotien vaikutuksia.

Kotivammaisuuden synty- suomalaisen lapsuuden haavat Kirjapaja OY 1999. äitivammaisuudesta lajemmin Kotivammaisuus kirjassa sivuilla 155-174.
Ennen kotivammaisuus käsitteen syntyä Paloheimolle kirkastui käsite Äitivammaisuus. Hänen psykiatrisella vastaanotolla oli yleensä enemmän keski-ikäisiä naisia, kuin miehiä.

Lainaus kirja-arvostelusta. Kotivammaisuuden synty. Suomalaisen lapsuuden havat.

Raju kannaotto lasten ja nuorten pahoinvointiin. Jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään lapsuuteen, mutta luonnollinen välittämisen ja huolenpidon ketju saattaa häiriintyä. Kotien suljettujen ovien takaa voi löytyä hätkähdyttävän paljon välinpitämättömyyttä, jopa henkistä väkivaltaa.
Jokainen äiti ja isä ei rakastakaan lastaan.

Martti Paloheimon kirja Ihmisensuojelu 1972.
Lainaus kirja-arvostelusta.
Keskustelu ihmisten ympäristön saastumisesta on ollut viime aikoina voimakkaasti esillä. Martti Paloheimo lähestyy kysymystä uudelta, omaperäiseltä taholta. Hän tarkastelee ihmisensuojelua luonnonsuojelun osana.
Samaan aikaan, kun luonto saastuu ympärillämme, vahingoittuu myös ihminen ei vain ruumiillisesti, vaan yhä laajemmassa mitassa myös henkisesti.
Tämä kuvastuu erityisen näkyvästi psykiatrin työkentässä, ja on saanut tri Paloheimon kaavailemaan ihmissuojelun kokonaisohjelmaa.
Hänen kirjansa on haaste yhteisölllemme edessäolevan tuhon estämiseksi, Se on depatti- ja protestikirja, jossa myös lämpimällä tunteella ja avoimella itsetilityksellä on osansa.
----------------------------


Eli mikä on sun pointtis tässä?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.