YLE Teema

 

Anonyymi

[quote=Anonyymi]Ei se lääke ole. Jollei hedelmällisyys sitten ole sairaus.

Samaa mieltä kanssasi. Mielestäni kehon omaan hormonitoimintaan ei saisi liiaksi puuttua tai sekoittaa keinotekoisilla hormooneilla. Itse olen muutamaa e-pilleri merkkiä kokeillut ja haittavaikutukset kestivät vielä muutaman kuukauden lopettamisen jälkeen. Ei enää koskaan.

Noista listaamistasi haittavaikutuksista ne ainakin lihoamisen joltain taholta todisti toisin (eli ei pillereistä johtuvaa) ...mutta on siinä olla pakko jotain hämärää, kun todella moni lihoaa aloittaessaan pillerit? Haluttomuus on suurin haitta, mutta eikös pillereiden tarkoitus olekkin ehkäistä? Haluttomuus vaan lisää ehkäisytehoa siis. Luonnollinen halukkuus katoaa kun ei kuukautiskierto toimi oikein - ei ovulaatiota, ei haluja.

Hyvin toimi ainakin tuo aivopesu 70-luvultaa alkaen, kun ajateltiin pillereiden "vapauttavan" naisen lasten saamisen taakasta. Nykyään lasten "tekoa" voidaan lykätä aina yli 35-40-vuotiaaksi, jotta ehditään se omakin elämä elää rauhassa ilman lapsen aiheuttamia kahleita. Jos ei vanhemmiten luonnollinen lasten "tekeminen" onnistu niin on onneksi hedelmöityshoidot olemassa!

"Vapaus" muuttuukin keinotekoisten hormoonien orjuudeksi.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.