YLE Teema

 

Näytösvieras

Näytöksen televisioinnista on ollut käynnissä kiivas keskustelu sosiaalisen median puolella. Ja sävy on ollut sama, jopa tiukempi kuin täällä. Ala-arvoiset juontajat, heikko tekninen toteutus, sekä varsinaisen opiskelijanäytöksen esittämättä jättäminen ovat kummastuttaneet ja jopa vihastuttaneet monia.

Näytös 12 -tapahtuma koostui oikeasti kahdesta erillisestä näytöksestä, joista Teema esitti vain jälkimmäisen. Ensimmäinen, joka oli monien mielestä kiinnostavampi, jätettiin jostain syystä esittämättä. Nämä harkitsemattomat ratkaisut ja sohellus osoittavat kuinka vähän Ylellä on asiantuntemusta ja kiinnostusta suomalaisesta muodista tai sen tekijöistä.

Oli myös erikoinen idea että juontajat ja "asiantuntijat" raahattiin erilliseen tilaan katsomaan näytöstä screeneiltä, kun vieressä oli menossa itse aito asia. Näytössalista olisi löytynyt huomattavasti kiinnostavampia haastateltavia ja pukeutujia kuin hahmot kisakatsomossa. Onneksi mukana oli edes joitakin valopilkkuja kuten Minttu Vesala ja Fiona Timantti.

Olisi kiinnostavaa tietää millä perusteilla juontajat oli valittu. Saulin ja Annin sohellus oli kiusaannuttavaa katsomista joka ei tuonut ohjelmalle minkäänlaista arvoa. "Mieletöntä!"
Englantia taitamattoman henkilön pestaaminen haastattelemaan ulkomaisia arvovieraita ei todellakaan nostanut Suomi-kuvaa. Kömpelöt tulkkaukset olivat täynnä asiavirheitä ja väärinkäsityksiä.

Vaikka Näytös 2012 on saanut rutkasti negatiivista palautetta, toivottavasti Yle ottaa niistä oppia ja kehittää televisiointia eteenpäin - eikä luovu siitä. Näytöksestä on muodostunut jokavuotinen suomalaisen muodin kärkitapahtuma, joka ansaitsee myös laadukkaan televisioinnin.

Kiitos kuitenkin Teemalle muotiviikosta.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.