YLE Teema

 

Sakke

Anonyymi kirjoitti:
Ihan katsottava elokuva. Hätkähdyttävä. Ei niitä helpoimpia parisuhdeleffoja. Kuvastoltaan kyllä niin väkivaltainen ja seksuaalinen että herätti Cannesissakin huomiota. Ymmärrän, että kaupalliselta kanavalta tulee joku Hostel, missä on paljon väkivaltaa seksillä höystettynä. Sitä en tajua miksi Ylen pitää esittää K-18 elokuvia joiden väkivalta ja seksipitoisuus on näin rankkaa. Ne pariskunnat jotka viettävät kesäpäiviään kesämökillä jättäkää tämä elokuva väliin. Johonkin sen rajan voisi vetää mitä näytetään TV:ssä.

Voi tietysti kiittää YLE:ä esim. Peeping Tomin ja Freaks leffojen esittämisestä, jotka olivat pitkään suomessa kiellettyjä. No Freaks vuodelta 1934 ei juuri hätkähdytä enää ketään. Pasolinin Saloa Yle ei tietääkseni ole esittänyt. Sekin voitaisiin lopulta näyttää TV:ssä. Siinä on paljon väkivaltaa ja seksiä. Taidetaanpa syödä paskaakin.


No pitäisikö Teemalta sitten tulla muka jotain pariskuntien kesäiltojen kertakäyttöviihdettä? Kaupalliset kanavat ovat moista moskaa varten.

Pasolinin Salo on muuten pahaa mainettaan kesympi elokuva. Väkivalta ja seksi jäävät yllättävän vähälle ja "Paskan kehän" ällöttävyyskin on mielestäni liioiteltua. Sinänsä Salo Pasolinin muun tuotannon ohella sopisi hyvin Teeman ohjelmistoon, sillä se on suorastaan nerokas modernin kulutusyhteiskunnan kritiikki.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.