YLE Teema

 

venäjällä asunut

Katsoin eilen kolmannen osan Suomensukuisista. Vihaksi pisti. Ohjelmaa oli kuin sutaisten pantu pystyyn, leikkaukset miten sattuu. Kukaan ei tuntunut tehneen mitä taustatyötä. Villa sanoo useasti, että udmurtit ovat "kuolemassa sukupuuttoon". Ihme, sillä udmurtteja on yli 500 000. Besermaneja taas on yli 3000, joten heidän tilansa on eri. Ville suree, ettei nuoriso osaa tapoja ja kulttuuria, vaikka Miss Udmurtia kertoo tulevansa kylästä, jossa kaikki puhuvat Udmurtia. Ville olisi voinut käydä udmurtin kielisen sanomalehdessä. Tuo Izhevskin kylähullun olisi voinut jättää pois ja perehtyä paremmin udmurtteihin.
Käynti besermani kylässä oli aika fiakso. Ihmiset olivat odottaneet, panneet pöydän koreaksi ja Ville ei viitsinyt viipyä muuten kuin ruuan ajan. Olisi tullut aiemmin ja viipynyt koko päivän.
Käännösvirheitäkin on. PUhuttiin sadikista, eli lastentarhasta, ja käännös oli puutarha. Edellisessä jaksossa puhuttiin kahdesta kampanjista Tshethsenisaa eli kahdesta sodasta . Käännetty oli komppania. Ottaa päähän.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.