YLE Teema

 

Katrilli

Anonyymi kirjoitti:
Anonyymi kirjoitti:
Villelle ensinnäkin kiitokset mielenkiintoisista ohjelmista!!! Sitten se pyyntö jatkosta: Ville voisit tehdä tuosta rajantakaisista, mutta vähän lähemmistäkin sukulaisistamme myös vastaavan dokumentin. Kävin itse ensimmäistä kertaa viime kesänä rajan takana, vaihteeksi muualla kuin suurkaupungeissa: kävin Vienankarjalassa luonnonkauniilla Vuokkiniemellä. Se matka oli oikea elämys - vaikkakin yhtä surumielinen toisaalta kuin Villenkin kokemukset: nuoret lähtee kylistä ja kieli kuolee. Tosin Vuokkiniemellä on hieman valoisamman oloinen tulevaisuus kuin ehkä muissa kylissä. Mene ihmeessä Ville sinne ja tee vaikka Vuokkiniemi-päiviltäkin ohjelmaa! Viimeinen runonlaulaja kylältä jo kuoli pari vuotta sitten mutta kylältä löytyy vielä perinnejoikun laulaja sekä aivan ihanat esiintyvät martat <3 Pidä Ville kiirettä että ehditään dokumentoida heidätkin vielä! Mie kiitän!

Unohdin vielä sanoa että Vienankarjalasta kannattaisi tehdä jo siksikin dokumentti, koska sieltähän se Lönnrothkin tallensi valtaosan eepoksemme Kalevalan runoista. Siellä myös asusti monta kuulua runonlaulajaa, esim. Miihkali Perttunen ja heidän sukunsa.

Vienan maisemat ja ihmiset perinnetaitoineen on dokumentoitu moneen kertaan asiallisesti. Villeä ei tarvitse usuttaa sinne hortoilemaan. Pintapuolisuus on hänen tavaramerkkinsä. Mordvakin tuli hutaistua teennäisesti. - Kyllä alkoholistin tunnistaa vähemmistäkin, jos on yleensä semmoisen kohdannut. Suomessakin niitä riittää. Selviltään Ville olisi hauskakin.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.