YLE Teema

 

Anonyymi

vielä kansanrymän piirteistä kirjoitti:
Kfar Giladi - 1982 - 86. kirjoitti:
Erittäin hyvin/ammattitaidolla tehty tv. sarja. Realismia on. Näinhän se on,että juutalaiset ovat maailman kauneinta/älykkäintä kansaa/ja tämänkin sarjan teossa.
Olen itse asunnut Israelissa/käynnyt siellä useita kertoja/hebreankieli ei kuulosta minulle oudolta. Jofi!!!

Juuri/näin. Juutalainen/kansa on lisäksi värivivahteeltaa ja kirjavaa.
Arvioisin, että heettiläisiltä/ on peräisin joillakin juutalaisilla näkyvä vaatea tyyppi. Monet juutalaiset/rotu on melko pitkäkalloista/ mikä on selvä todiste älykkyydestä rodun/piirissä.

Koska aikoinaan Puolasta puuttui kauppaa harjoittava keskiluokka tyystin kokonaan, jonkajohdosta maassa alettiin suosia /ahkeran/viisaan/taitavan/osaavan/älykkään/oivaltavan/kauniin/komean juutalaisen maahanmuuttoa.

Erityisesti tulee huomata sefardijuutalaisten huomattavat rodulliset hienoudet. Heillä on notkea ruumiinrakenne/ vähäinen taipumus synkkämielisyyteen ja lihomiseen/ kapea pääkoppa ja ohut nenä. Eri/tyisesti tulee huomi/oida, että juutalainen kansa ei ole sekoittunut muihin rotuihin vaan kyseessä on puhdasviljely/ainutlaatuisimmassa muodossa.

Juutalaisilla on myös tilavat keuhkot/sitkeähenkisyys/ sekä kyky viihtyä kaikissa maa/pallon ilmastoissa! Tämän vuoksi heillä on taipumus myös soturinammattiin (!johtuu makkabealaisuuden piiteestä!)/ vaativiin ruumillisiin töihin/ samaan aikaan älykkyyttä vaativiin tehtäviin.

Se miksi juutalaisella/ kansalla on terävä, nopea, selvä, oivaltava ajatuskyky ja varma taideäly on itselleni epäselvää. Syy saattaa olla kansallistunteen ikiaikaisuus tai sitten juutalaisten kyvyttömyys sulautua ns. isäntäkansoihin. Syynä voi toisaalta olla kielellinen (maailman ensimmäinen kieli aiheuttaa oveluuden ja kyvyn käydä kauppaa!?) lahkakuus ja kielellisen/hahmotuskyvyn-laajuus.
TV-sarjassa tulee kaikki tämä selkeästi esille.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.