YLE Teema

 

ftm

Tästä on tietoa olemassa, ettei millään terapialla saada aikaan muutosta transsukupuolisen ihmisen sukupuolikokemuksessa. Pahimmillaan siinä ajetaan ihminen vain pahemmin loukkuun ja monikin päätyy itsemurhaan, kun joutuu esittämään muuta kuin mitä kokee olevansa. Onko itsemurhaan päätyminen teistä hyväksyttävämpää kuin määrätä omasta kehostaan ja korjata se sellaiseksi, että pystyy elämään itsensä kanssa tasapainoista elämää osana tätä yhteiskuntaa?

Sitäpaitsi, miten jonkun toisen sukupuolenkorjausprosessi vaikuttaa teidän valittajien elämään mitenkään? Miksette voi antaa ihmisten elää ja olla sellaisia kuin kokevat olevansa? Ei kukaan teitäkään pakota esittämään jotain muuta kuin itse koette olevanne. Ainakin luulen asian olevan näin.

Ja jos teistä munien irtileikkaaminen on niin karsea asia, niin kuinka sitten suhtaudutte meihin miehiin, jotka olemme syntyneet naisen genitaaleilla ja syntymässä lokeroitu naisiksi? Mekin poistatamme kirurgisesti rintamme ja osa luopuu myös sukupuolielimistään ja "silpoo" alapäänsä kirurgisin menetelmin saadakseen peniksen ja kivekset.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.