YLE Teema

 

Anonyymi

Nämä kummatkin moniosaiset sarjat, tämä ja "Suomi on ruotsalainen", on tehty Ruotsalaisen kansanpuolueen hallussa olevalla rahalla. Tosiasia on siten että yksi puolue on tuottanut Yleen ohjelmia, joita Yle sitten esittää "asiaohjelmina". Tiedämme että Rkp on ruotsin kieleen vahvasti keskittynyt puolue, joka kaikin voimin yrittää pitää pakollisen ruotsin kouluissa ja viroissa, vastoin suomenkielisen enemmistön galluptahtoa ja objektiivisesti arvioitua etua.
On siten hälyttävää, että Yle antaa yhden poliittisen puolueen opettaa historiaa näin laajasti.
Vähintä mitä nyt tulisi tehdä, olisi järjestää laajat keskustelut Suomen Ruotsinvallan aikaisesta historiasta. Myös Rkp:n vastapuolen, suomalaisuutta korostavan liikkeen tulee saada äänensä kuuluviin.
Mieluiten tulisi tuottaa ohjelma, joka näkee Ruotsinvallan ajan toiselta kantilta kuin Rkp, eli siltä, että Suomi oli Ruotsin siirtomaa, alusmaa ja kielisorron kohde. Ruotsi itse sorti kaikkia kielivähemmistöjään aivan viime vuosiin asti.
Esim. Erkki Pihkala, joka eilen keskusteli Obs:ssa, tulee päästää ääneen useammin. Mieluiten erillinen raati keskustelemaan tunnin jokaisen ohjelman jälkeen.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.