YLE Teema

 

Realisti

Tämäntyyppisen/tasoisen keskustelun pohjalta voisi melkeinpä todeta, että ei taida se korkeatasoiseksi kehuttu suomalainen koulujärjestelmä tavoittaa aivan kaikkia sen läpikäyneitä!
1. Jos katsoo tämänpäivän Euroopan karttaa, voi nopeasti todeta, että nykyinen valtiomäärä on lähes 10 kertainen verrattuna puoli vuosisataa sitten ja näin ollen suurin osa nykyisistä EU-valtioista voisi yhtyä vastaavaan valitusvirteen entisen emämaan "ahneudesta". Fakta on, että ei tänäpäivänäkään esim. julkiset palvelut ole samanlaiset, yhtä saatavissa olevat ja yhtä korkeatasoiset jokaisessa Suomen maakunnista!
2. Jos Ruotsi ei olisi ollut Suomen emämaa n. 600 vuotta, ei itäinen ystävällismielinen naapurimaamme olisi todennäköisesti odottanut 1800- luvulle saakka ja siinä tapauksessa tuskimpa tämän palstan kirjoittajat käyttäisivät näitä kirjainmerkkejä.

Anonyymi kirjoitti:
Menestystarina?? Ei ainakaan suomalaisten kannalta.
Menestystarina siltä osin että Ruotsi lunasti rikkauksia Suomesta kuninkaan määrittelemään pilkkahintaan ja möi ne Euroopassa markkinahintaan. Ja siksi Ruotsi kykeni rahoittamaan suuria valloitussotia. Sen jälkeen kun Ruotsi menetti Suomen rupesi Ruotsi puolueeettomaksi maaksi, mikä on osoitus että Ruotsi soti aina viimeiseen suomalaiseen asti.

Tämä ohjelma on taas näitä kieroja perusteluja joilla yritetään perustella pakkoruotsia. Tämä ohjelma osoittaa vain sen että ruotsi ja ruotsalaiset ovat maahanmuuttajia Suomessa. Suomalaiset olivat olemassa ja meillä oli oma sivistyksemme paljon ennen Ruotsia vaikka jotain muuta yritetään kierosti väittää.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.