YLE Teema

 

Tietotyöläinen66v

Minulla on ollut lukuisia silmätulehduksia kummassakin silmässä viimeisen 13 vuoden aikana. Viimeisen parin vuoden aikana arviolta vähintään kerran kuussa. Olen saanut silmiini antibioottitippoja ja-yöksi antibioottirasvoja ja olen tainnut tulla niille suurelle osalle immuuniksi. Suun kautta olen saanut välillä myös antibiootteja.

Eli terveyskeskuksessa on tullut rampattua. Viimein eräs vastaanotolle sattunut lääkäriharjoittelija kirjoitti minulle lähetteen paikkakunnan Silmäklinikalle, jonne pääsin sitten 3 kk:n ja muutaman tulehduksen jälkeen.

Silmälääkäri väitti minulla olevan kroonisen luomitulehduksen...puhui hyvin kiireesti ja antoi hoito-ohjeita sekä reseptin. Reseptissä oli kostuttavia tippoja, joita olin jo kauan ja jatkuvasti käyttänyt. Tulehtumisen varalle antibioottirasvan.. eli ei mitään uutta. Uutta oli ainoastaan se, että minun tulee Lacri-Lube silmävoidetta, pumpulitikun avulla laittaa yläluomelle ripsien juuriin iltaisin.

En ole vieläkään täysin tyytyväinen silmieni tilaan, ne märkivät edelleen varsinkin öisin.

Nimittäin seurantasoittokin tuli. Itse olin poissa, mutta vaimoni vastasi puhelimeen ja lääkäri sai hieman virheellisen(positiivisen) palautteen. Lääkäri oli todennut, että ohjeita noudattamalla päästään eteenpäin ja jos tulehduksia tulee,käytetään sitten antibioottirasvaa. Muuten asia on tällä erää käsitelty ja korkeintaan jatketaan uudelleen terveyskeskuslähetteellä.

Ohjelma oli kiinnostava ja sain tietoa silmieni rakenteesta, mietin miksi minulle kyseinen silmälääkäri ei ehdottanut kyynelteiden tutkimusta?

Olen sentään muuten sitkeä ja työssäkäyvä 66v, johon ehkä kannattaisi panostaa..ei kai vielä varaosiksi?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.