YLE Teema

 

Anonyymi

Toisen osan katsottuani kupletin juoni vaikuttaa aika kuluneelta. Villen "into" vaikutti teennäiseltä tai mies oli silmin nähden kiusaantunut/hermostunut. En tiedä mistä kiikasti, mutta jos tämäkin produktio olisi tehty edes jollain tavoin ammattimaisesti (juonto ja käsis nyt ainakin), eikä humalassa/darra improvisoiden, ei minun tarvitsisi katsojana tällaisia asioita edes ihmetellä.

Dokaaminen epäilemättä teki hommasta Villelle hieman vähemmän tuskaisaa. Ei minulta silti paljon sääliä saati "respectiä" heru, sen verran hienosti mies itseään osasi mainostaa joka välissä. Taito sekin jonka hallitseminen julkimoille usein elämän ja kuoleman kysymys. Varsinkin suuressa ja mahtavassa.

Oleellista on silti kysyä, mitä ohjelma lopulta kertookaan Venäjästä tai ylipäätään venäläisyydestä kun kaikki informaatio välittyy silmäätekevien kanssa hengaavan julkkiksen kautta? Että rahalla saa ja hevosella pääsee Venäjänkin etuoikeutettujen piireissä? No shit Sherlock?

Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään Villeä vastaan, päin vastoin, mutta aika usein aika monia hyvältä kuulostavia juttuja kannattaisi jättää toteuttamatta siitä yksinkertaisesta syystä, että harva niistä kantaa perille asti. Itseäni ohjelma ei juuri naurattanut, lähinnä haukotuttu ja jopa säälitti. Siinä vaiheessa kun miehillä ei ole muutakaan aihetta mistä voisi jutun juurta saada aikaiseksi, puhe käännetään noin nanosekunnissa dokaamiseen ja siitä luontevasti naissekoiluihin. Sisältöarvo jää nollaksi, viihdearvon riippuessa katselijoiden ikäsegmentistä.

Näin kävi tälläkin kertaa ja uskon, että tämä teema tulee toistumaan tässä ohjelmassa useasti. Kyllä Ville, me kaikki osaamme ja olemme dokanneet. Ei se ole mikään juttu kenellekään, eikä siitä ainakaan ohjelman punaiseksi langaksi ole.

PS. En ihmettele jos tulee itku pitkästä ilosta. Itkisin itsekin jos dokaisin kuukauden putkeen. Oikeasti.

PPS. Se miksi Venäjä (ja aika moni muu "demokratia") mielletään "erilaiseksi" johtuu siitä, että Venäjä edustaa yhä paitsi olemukseltaan myös arjeltaan ns. villiä länttä jossa voi olettaa melkeinpä mitä tahansa tapahtuvan milloin tahansa - ja nimenomaan siksi, että kyseessä ei ole aito demokratia saati luottamusyhteiskunta. Valitettavasti. Kehotan silti visiteeraamaan Venäjällä. Kielitaitoa se toki yhä kysyy, mutta näinhän se on kaikkialla muuallakin. Bisnesmatkustajille ja päiväturisteille - ja varsinkin jos olet valkonaamainen länkkäri - Venäjä vaikuttaa varmasti ihan samanlaiselta maalta kuin kaikki muutkin tässä ihanassa globaalissa puurossa.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.