YLE Teema

 

Ulla Ysäri-fani

Tässä jaksossa oli myös selkeitä asiavirheitä. Johtuu varmasti siitä, ettei tekijät ole niinkään pop-tuntijoita vaan rockin tutkijoita lähinnä.

Esimerkiksi Aikakoneen tuottajana ei ole ollut koskaan pääasiassa Kristian "Käkkärä" Maukonen. Hän oli lähinnä Taikapeilin ja XL5:n tuottaja ja takapiru. Aikakoneen kanssa hän teki vain muutaman laulun ekalle Tähtikaaren taa-levylle.

Suuret Aikakone-hitit tuotti mm. Pekka Witikka (Nti Groove, Keltainen), Hannu Korkeamäki (Alla vaahterapuun), Markus Kaarlonen (nyk. Poets of the fall) tai sitten tekijöinä oli useinkin nuoria, tuntemattomampia "underground"-tuottajia/tiimejä. Aikakone oli siten hieman erilainen kuin muut tusinatuotannot: sävelsivät ja sanoittivat laulut kokonaan itse ja ETSIVÄT jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita tekemään koneosuuksia. He eivät ole tyytyneet vielä nykyisinkään mihinkään valmiiseen formaattiin. Siksi kai edelleen toimiva bändi. Kyllähän artistin pitää uudistua, jos meinaa pysyä pinnalla kauan.
Uusimmat, viime vuonna ilmestyneet Aikakoneen biisit on tuottanut lähinnä Keski-Euroopassa DJ:nä vahvasti toimiva Jani "Laos" Saastamoinen.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.