YLE Teema

 

Anonyymi

duuniin, uuniin.... kirjoitti:
Mikä mielestäsi erottaa tämän päivän esim. virolaisen maahanmuuttajan suomalaiseta ruotsiin menijästä 60-70 luvulla? Eiköhän syyt muuttoon ole aika samat (parempi liksa, parempi sosiaaliturva ym.) Itse olet tainut jäädä henkisesti 30-40 luvulle(Saksaan...)

Niin, tai mihin on unohtuneet Suomesta Ruotsiin, Tanskaan ja muualle lähetetyt sotalapset kun täällä ei riittänyt edes leipä lapsille sota-aikana? Oliko se sitä elintaospakolaisuutta?

Onneksi Suomalaisten muuttoaaltoaikoina ei ole ollut vastassa sellaista kilpailuyhteiskuntaa, mikä vallitsee Suomessakin nykyään. Kvartaalitaloudessa on vakiona rakenteellinen työttömyys. Ilmiö ei ravistele tietenkään vain Suomea. Se on globaali ja pakottaa ihmiset kilpailemaan kaikesta kaikkialla.

Mahtaako ongelmien syyt kuitenkaan kiinnostaa niitä joiden motiivi on vain viha muukalaisia kohtaan?
Yritykset analysoida syitä valuvat kuin vesi rasvaisen hanhen selästä ja keskustelijat leimataan punaviherhyyssäreiksi kerta toisensa jälkeen.

Merkillistä se että kun Suomi valtionakin on todella nuori ja elintason nousu on vielä nuorempi ilmiö ja täältä on ikijat lähdetty milloin minkäkin valtion lipun alta muualle elintasopakolaisiksi ja osa on mennyt ihan vaan loisimaankin ties minne, täällä nyt jotkut ilkee hurskastella itsestään kuin parempana rotuna ja parempina ihmisinä maailmanmitassa? Outoa.

Se, että Hesassa aseman tienoilla Kampissa pyörii nuorisoa, joka ei olekkaan ihan sinisilmäistä pellavapääsorttia, sekö on nyt uhka koko maallemme, kultturillemme, työllisyydellemme, kodeille, isänmaalle ja uskonnolle?
Tekosyy haastaa riitaa, eipä muuta.

Tietenkin globaalissa maailmassa tapahtuvat katastrofit, sodat ja luonnonmullistukset, tottakai ne vaikuttaa meihin kaikkiin, puhumattakaan talouskupruista, pyramidihuijauksista, joista aiheutuu taloustaantumaa, jotka lamaannuttavat taloutta muualla..

Mutta.. turha on yrittää mamuvihamielisten kanssa puhua asiallisesti tällaisten "punaviherhyyssäsrien". Eihän me mitään ymmärretä, ollaan vaan niin kamalan tyhmiä muka että uhriudutaan Niille hölmöyttämme.

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.