YLE Teema

 

Anonyymi

Ruotsissa töissä ollut kirjoitti:
Olen aivan samaa mieltä nimimerkki "maastamuuttanut"kanssa eli, että on todella loukkaavaa meitä kohtaan, jotka olimme siellä IHAN OIKEISSA TÖISSÄ! Meitä oli paljon autotehtailla, ompelutehtailla, kaupoissa(kuten minä) ja siivoamassa tietenki. Se oli Ruotsissa silloin se aika,mikä Suomessa on nyt eli että täytyy tuoda ulkomailta ne OIKEAN TYÖN TEKIJÄT (siivoojat, kaupan kasat ym.), ku oman maan kansalaisille ei kelpaa muu kuin hieno toimistotyö, jos sekään!!!!

Kaikki eivät kuitenkaan työllistyneet ja pärjänneet.
Ei ole mitään talismaania tai taikajuomaa, jolla nimenomaan suomalaiset maahanmuuttajat pärjäis aina paremmin kuin muut. Jopa niinkin kotoisassa kulttuurissa, joka on naapurimaassa, monille "finjäveleille" on tullut siellä kostea ja kurja loppu tai elämää alamaailmassa.

Omakehu haisee joskus tosi tosi pahalle kun sillä pyritään mustamaalaamaan muut ja ylistämään omaa piittaamatta tosiasioista ilman itsekritiikkiä.

Kulttuurieroja Suomen ja Ruotsin välillä ei pitäis olla ja kielikään ei ole este kun kaikille tasapuolisen koulutuksen kautta, samoin kuin meidän Suomalaisen kirjastolaitoksen kuin kattavan työväenopistoverkoston ja vaikka minkä kautta on ollut kauan mahdollista opiskella ruotsinkieli.

No.. jotkut ei opi, sille ei voi mitään. Joillekin oma äidinkielikin tuottaa vaikeuksia, onhan toki niinkin, mutta miksi samaa ei voi suvaita muilta? Miksi "Niitten" pitää olla aina kaikessa parempia, jotain yli-ihmisiä?

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.