YLE Teema

 

Anonyymi

Aika hätkähdyttävä kommentti

äiti kirjoitti:
eiköhän kyse ole kuitenkin kaikista lapsista, jotka kasvavat ilman isää... riippumatta arjesta, siitä on selviydyttävä kuin mies, koska isää, aikuista miestä ei ollut paikalla.

Itselläni äiti oli se joka puuttui ja siitä huolimatta se ei oikeuta syyllistämään ketään, koska aina jommankumman puuttuessa lapsille voi tarjota rakkautta ja turvallisuutta oli sitten yksi tai kaksi vanhempaa tai varallisuutta.

Lasten isänä tiedän että siinä vaiheessa kun lapsia on päätetty hankkia ei kenelläkään ole oikeutta 'luovuttaa' oli kyse isästä tai äidistä. Todellisuudessa on kumminkin faktaa että yhtälailla äidit kuin isät jättävät syystä tai toisesta perheensä.

Mitä elokuvaan tulee se kertoo juurikin sen kuinka länsimainenhypetys ja se mitä hyvinvointi valtioissa nautitaan aiheuttaa sellaisia haittapuolia että voin väittää että valtaosa ei haluaisi nähdä tosiasoita esim. lähtemällä paikanpäälle auttamaan edes kerran elämässänsä jos siihen tarjottaisiin mahdollisuus.

Maailmassa monet puhuu ja on kaikkia hyväntekeväisyyksiä siellä täällä mutta todellisuudessa suuret ihmismassat eivät uskalla alkaa vaatimaan täydellistä sotilastoiminnan lopettamista, se riittää länsimaissa kunhan sodat eivät tule 'omalle tontille' niin kaikki on hyvin.

Mielestäni elokuva on loistava esimerkki siitä mitä kärsimyksiä länsimaat aiheuttaa. Jokainen joka tämän elokuvan on nähnyt pitäisi näyttää se kaikille läheisilleen jne.jne. ja tosissaan alkaa miettimään että kuinka asioita käsittelisi jos tämä osuisi omalle kohdalle. Täällä liian usein valitetaan ettei ole sitä tai tuota mutta tärkeämpää on kuitenkin materiaalin rinnalla ihmisten arvostaminen ja kunnioitus toisen ihmisen elämiseen ja ihmisten henkeen. Kaikkea ei vain voi mitata rahassa tai menestymisen mukaan.

Ei ole päivää ettenkö miettisi erillaisia uutisia lukiessani että minkälainen maailma on kun lapseni lähtevät maailmalle? Tuntuu että päivä päivältä kaikkialla tapahtuu mitä hirvittävämpiä tekoja joita ei voi käsittää. Yritän omassa lähipiirissäni avata ihmisten silmiä että jos kaikki tekevät paljon pieniä asioita niin joskus muutosta tapahtuu mutta niin kauan kuin asiat jäävät vain kaunopuheiksi mikään ei muutu.

Toivossa on hyvä elää

Vastaa


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.