maanantaina 01.02.2010

Pysäyttävä kuvaus tämänpäivän Suomesta, hyvinvointivaltiostamme, missä terveet, työssäkäyvät ja hyväosaiset porskuttavat. Ei säästöjä tarvitse ottaa mistään Arkadianmäeltä jne. Vammaisille kuuluu lakien ja asetusten mukaan oikeus apuun ja taloudelliseen tukeen -myös heidän hoitajilleen. Suomen kunnissa on arvojärjestys pahan kerran vinksallaan- tosin ainahan on otettu niiltä kaikkein heikoimmilta ja puolustuskyvyttömimmiltä.

Asikkalan sosiaalijohtajan vai mikä lie olikaan asenne ja kommentit olivat ala-arvoisia. Kannattaisi laskeutua alas tavisten pariin ja katsoa miten Asikkala makaa! Moninkertaisesti halvemmaksi tulee Asikkalalle myöntää palvelut kotiin kuin, että Jarkko sijoitetaan jonnekin laitokseen tai hoitokotiin. Herätkää hyvät ihmiset siellä: Jarkon isä haluaa hoitaa omaa rakasta lastaan kotona ja sillä lapsella on oikeus asua siellä, missä häntä rakastetaan! Myös vaikeavammaisella on oikeus valita kotinsa.

Espoon - Suomen toiseksi suurimman kaupungin palvelujohtaja selittää ohjelmassa posket punaisina, että kyllä meillä kaikki asiakkaat ovat yhdenvertaisia ja kaikkia kohdellaan sääntöjen mukaisesti samalla tavoin. Just joo! Espoon säästöt omaishoidontuessa on kärpäsen kakka Suomenlahdessa, 1/1000 sosiaalitoimen budjetista. Ihan alle puoli miljoonaa säästöä saavuttavat sillä, kun omaishoidontuet on irtisanottu ja myöntämisperusteita kiristetty ja oikeus vapaapäiviin poistettu. Kyllä ne kuitenkin hoitaa vaivaisensa, uhkaavat vaan laitossijoituksella! Niin se Skogkin hoitaa satavarmasti omaa poikaansa niin kauan kuin henki pihisee!

Onko tässä käynnissä kokeilu vaikeavammaisten ja heidän hoitajiensa kustannuksella siitä, miten kireälle voi köyden vetää ennen kuin pää irtoaa?

Nyt hävettää olla espoolainen ja hävettää olla suomalainen!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä