TV1:n ohjelmat | Asia

Ohjelmakortti

Antiikkia, antiikkia

  

Antiikkia, antiikkia uudistuu!

Menestysohjelma Antiikkia, antiikkia palaa kesällä ruutuun elegantisti muodistettuna. Posliininukkien ja talonpoikaistuolien lisäksi nyt nähdään myös muovia. Vanhan antiikin lisäksi arvioitavaksi otetaan 1950 -1970-luvun esineitä.

Ohjelmaa on kuvattu muun muassa Helsingissä Korjaamolla, Heinolan Harjupaviljongissa ja Loviisan vanhassa kesäravintolassa Kappelissa.

Johanna Lindfors ja Tuija Peltomaa jatkavat tuttuina asiantuntijoina. Uutena kasvona nähdään Oliver Backman, helsinkiläinen designin ja pop-antiikin asiantuntija.

 

Julkkikset esittelevät aarteitaan

Antiikkia, antiikkia -ohjelmassa nähdään julkkiksia ja heidän aarteitaan.

Remu Aaltonen tuo ohjelmaan rakkaan Mustamies-tarjoilupöydän. Katariina Souri kantaa arvioitavaksi tuolitaideteoksensa, jossa yhdistyvät antiikkinen tuolinrunko ja Sourin itsensä painama kangas. Arto Nyberg tuo näytille isoäitinsä isän – Iittalan lasinpuhaltajan – tekemän lasisen paperipainon.

 

Pop-antiikkia ja Toivo Kuulaa

Pop-antiikiksi kutsutaan sotien jälkeisen populaarikulttuurin ja kertakäyttökulttuurin alkutaipaleen tavaroita. Oliverin tuodaan arvioitavaksi kokoelma muovisia tukankuivaajia: rahassa mitattuna eivät paljonkaan arvoisia, mutta hauskoja esineitä, jotka kutittavat muistoja.

Yksi esityskauden helmistä ovat Toivo Kuulan käsin kirjoittamat alkuperäisnuotit sävellykseen, jonka hän antoi joululahjaksi ystävälleen vuonna 1910. Ohjelmassa kuullaan, kuinka nuotit soivat!

 

Kesän arviointitilaisuudet

Vihti: Taidetalo Siirilä 13.5.2014

Sipoo: Gumbostrand, Konst & Form 20.5.2014

Ohjelman arviointitilaisuus on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, johon tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautua voi puhelinnumeroon 050 571 5248 tai sähköpostilla rekry@itv.com 

 

 

Juontajina huippuammattilaiset

Antiikkia, antiikkia -ohjelman juontajina toimivat antiikkialan huippuammattilaiset.

Johanna Lindfors on taidehistorioitsija, joka on opiskellut Englannissa, Ruotsissa ja Suomessa. Johanna on tutkinut Englannin 1900-luvun alkupuolen taidekauppaa ja maun käsitettä. Hän on elämänkertojen suurkuluttaja. Hän vihaa silittämistä ja tiskaamista, mutta tykkää imuroimisesta.

 

Tuija Peltomaa on Helsingin yliopistosta valmistunut taidehistorioitsija. Hänen lempitaidettaan ovat nykytaide, ikonit ja 1300-1400-lukujen maalaustaide. Omimmillaan Tuija on tuulessa: joko vaaran laella tai meren rannalla. Tuijan erityisala antiikkiesineiden osalta ovat taide ja korut.

 

Oliver Backman on opiskellut Aalto-yliopiston Taideteollisessa korkeakoulussa muotoilun koulutusohjelmassa. Oliver työskentelee Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, kuvanveiston koulutusohjelmassa. Oliver on työskennellyt myös kuusi vuotta Apollo-huutokaupassa.

Vanhoista esineistä Oliver on ollut kiinnostunut pikkupojasta lähtien. Oliver on intohimoinen keräilijä, jonka mieluisin harrastus on aarteen etsintä. Jjännittävimpinä paikkoina hän mainitsee Cairon Khan el-Khalili ja Lissabonin Feira de Ladras. Maakuntien kesäkirppisiltä saattaa myös löytää aarteita.

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Antiikkia, antiikkia palaa ruutuun kesällä 2014!

 

12.5. -  30.5.2014 ma - pe klo 18.30 uusitaan 17. tuotantokauden jaksot.

1.6. - 17.8.2014 su klo 20.00 nähdään uusi 18. tuotantokausi! Uusitaan ti klo 16.20 ja pe klo 12.00!

 


Tuija Peltomaa

 


Johanna Lindfors

 


Oliver Backman

 

Ohjelman YLE TV1:lle tuottaa ITV Studios Finland

 

Antiikkia, antiikkia palkittiin Kultainen tv -gaalassa

 

 

TV1 tiedottaa
Muualla Yle.fi:ssä