torstaina 18.02.2010

Varsin hämmentävää, että vieläkin yritetään vedota yli 2 000 v vanhaan tarinakirjaan, jonka kokosi eri lähteistä tietyt ihmiset omien etujen mukaiseksi. Ja myöskin jättäen kirjasta pois ne tarinat, jotka oli heidän etujen vastaisia. Ollaanhan erillaisia lakikirjojakin tehty aikojen alusta asti, mutta niitä koko ajan päivitetään, että ne olisi ajan mukaisia ja palvelisi ihmisiä. Raamattuakin pitäisi uudistaa radikaalisti, että se palvelisi tämän vuosituhannen ihmisiä. Raamattu oli aikoinaa tärkeä vallan väline, koska siihen vedoten saatiin ihmiset pelkäämään ja siten heitä oli helpompi hallita ja saada heidät hyökkäämään ja ryöstämään toisia kansoja ja antamaan vielä ryöstösaalis korkeissa viroissa oleville papeille verojen yms muodossa.

Kaikki ketkä haluavat siunauksen yms, niin se tulisi kaikille antaa ja unohtaa kaikki uskosta kiistely, koska eihän mikään uskonto ole toista huonompi tai ainakaan parempi. Silloin, kun meille tulee ajokilometrit täyteen ja sielumme lähtee kierrätykseen, niin ompa aika huvittava ajatus, että kristityllä siellä jossain olisikin Allah vastassa ja muslimeilla kristittyjen Jumala. Tai sitten molemmat hämillään, kun Budha toivottaa tervetulleeksi tai vaikka Eilien. Siinä sitten onkin mukava todeta, että touhotimpa tuolla alhaalla aivan suotta, kun olisi voinut käyttää ajan paremmin nauttimalla elämästä ja tekemällä kaikkensa, että kaikki muutkin saavat nauttia elämästä ilman kiusamista ja tuomitsemista.

Itseäni vielä hieman hämmästyttää, kun edellen vedotaan moniin asioihin tämän tarinakirjan parustella. Ja kun joillekin epäuskottaville ja lapsellisille väitteille haluaa faktoihin perustuvia perusteluja niitä ei pystytä sanomaan ja ilmoitetaan, että siihen pitää vain uskoa. Onneksi tämä ei koske oikeita lakeja, vaan sillä kaikki perustuu aina mahdollisimman hyviin faktoihin ja ilman niitä ei syyttömiä tuomita. Äskeisessä ohjelmassa taas mainittiin myös luomisteoria ja etää ihminen on Jumalan luoma. Insinöörinä uskon kyllä faktoihin siitä miten meidän maailmamme on saanut alkuunsa alkuräjähdyksestä ja lajit ovat aikojen saatossa muuttuneet ja kehittyneet. Mekin aikoinaan apinasta kehityksen saatossa haarauduttiin ja tässä sitä ollaan ja kehitys jatkuu jos emme tätä kaunista paikkaa sitä ennen tuhoa.

Uskontoon vedoten ollaan tehty eniten pahaa maailmassa ja tapettu kokonaisia kansoja. Ollaan me 2 000-luvun ihmiset kerrankin viisaita ja lopetetaan turha vouhotus vanhaan kirjaan vedoten ja muutetaan se sallivammaksi meitä kaikkia ihmisiä kohtaan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä