tiistaina 06.04.2010

Loistava ohjelma ! Tutkivalle journalismille on aina tilauksensa. Tässähän ei puhtaasti keskitytty luomuruoan kritisointiin, vaan myös muut tuotteet saivat osansa päivittäistavarakaupan "myytinmurtaja" -hengessä. Riittääkö "voi auttaa / voi parantaa" -tyyppiset lupaukset kuluttajille ostopäätöksen tekemiseen ? Näihin tuotteisiin pitäisi saada isolla merkintä, jos kliiniset tutkimukset eivät tue väitettä.

Probioottien osalta tultiin samaan tulokseen kuin minkä tahansa lääkeaineenkin osalta eli hoitovasteita on juuri niin monta kuin on käyttäjiäkin. Pahimmillaan siis aiheuttavat jopa haittaa sotkemalla luontaisen tasapainon suolistossa, kuten ohjelmassa todettiin. Terveet ihmiset voivat vetää tuosta omat johtopäätöksensä. Toinen Busted-leiman saanut myytti olivat antioksidantit, joiden hyötyä ei ole missään osoitettu(paitsi amerikkalaisessa lääketeollisuudessa...), mutta tästäkin huolimatta niillä yritetään myydä tuotteita ihmeparannusta tarjoten.

Edelliselle kirjoittajalle voi analogiana sanoa, että kristillisen kirkon pappikaan tuskin pystyy antamaan puolueetonta tieto kristinuskosta, joten lähdekritiikki on aina paikallaan. Myös makuun liittyvien asioiden oikean laidan todistaminen taitaa vaatia muidenkin kuin luomutilallisten näkökulman. Toisaalta, jos usko on kova, niin kärpäsetkin ovat oikeassa lannan mausta...

Lisää tällaista puolueettomia dokumentteja Karpo-meiningillä!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä