tiistaina 27.04.2010

Olen täysin sama mieltä Marjaanan kanssa.
Olen itse asunut Suomessa jo 7 v. Tullut v. 2003 Pietarista suora työhön Suomeen. En ollut päiväkään sossun tuella, vaan maksan aika isot verot Suomalaiselle yhteiskunnalle:)))
En ole kertakaan kokeillut mitään rasismia itseni suhteen. Vaikka asunkin Pohjanmaalla pienessä kaupungissa, jossa muuten vieraaseen ihmiseen suhtaudutaan hyvin varovaisesti. Päinvastoin tullessa sain lyhyellä ajalla paljon kavereita ja naapurit ovat aina olleet todella ystävällisiä. Silloin kun varallisuus sallinut, hankkinut omakotitalon ja naapureiden kanssa välit ovat aivan loistavia ja lempeitä, aina voi kyläillä tai kutsua vaikka grillaamaan tai ottamaan Kossun tai Stolichnajan paukun :)))
Toki ihmisen luonne erottuu maasta maahaan, sen aina pitää huomioida, mutta maassa maan tavalla, kun sen muistat, kaikki sujuu.
Siitä vielä Marjaana on oikeassa, että esim. Ranskassa tai Englannissa suhtautuminen ulkomaalaiseen on aika huono. Voi muistaa sen ranskalaisen fräsähdyksen ”salles etranger” (”likaiset ulkomaalaiset”), mutta heillä on omat syyt olla vihaisena.
Yhteenvetona sanoisin, että, jos ihminen on hyvä ja menestyy omassa maassa, kyllä muualla maailmalla hän parjaa. Ja jos ihminen on tottunut vaan pelata ja valittaa, ei paratiisikaan hänelle olisi hyvä paikka:)))

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä