maanantaina 10.05.2010

Eläinpopulaation holtiton kasvu on perinteisesti rajoittunut sillä että taudit tai saalistajien määrä ovat lisääntyneet. Ihmisten kohdalla tämä ei toimi kun taudit nitistetään lääkkeillä tai valistuksella ja susia ihmisille ovat vain toiset ihmiset. Eikä silloinkaan jalona motiivina ole suoraan heikomman syöminen.

Kun taudit ja petoeläimet eivät tule vastaan, niin viimeinen ja tuhoisin vaihtoehto on se että elinympäristön resurssit käytetään loppuun. Silloin kestää pitkän aikaa että resurssit uusiutuvat. Pahimmillaan ne loppuvat kokonaan, esim. kuolevat sukupuuttoon. Silloin myöskin niitä hyödyntävä laji on heikoilla, ja vähäisistä jäljellejäävistä resursseista on armoton kilpailu ennen niiden loppumista. Valitettavasti tämä vaikuttaisi ihmisen vaihtoehdolta.

Voi vain kauhistella mitä käy kun aasian valtavat populaatiot rikastuvat ja kaikki tavoittelevat vähintään yhtä hyvää elintasoa kuin meillä on. Länsimaalaiset ovat näyttäneet heille huonoa esimerkkiä _aivottomasta_ kulutuskulttuurista jo vuosia, joten mitäpä muutakaan he tekisivät. Maapallon kantorajat on kuitenkin jo ylitetty. Eikö ihmiskunta parempaan pysty?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä