keskiviikkona 23.06.2010

Olen täsmälleen samaa mieltä Irkka Peltosen kanssa siitä, että kellot ja töräyttimet kuuluvat jalkapallostadionille, ei luontoon. hyvä Irkka, että otit esiin myös karhut.
Yllätyimme ohjelmaa tehdessämme kertakaikkisesti, kuinka valtava kielteinen tunnelataus juuri sutta kohtaan on olemassa. Ja nyt en tarkoita metsästäjiä tai lampureista, joilla lienee perustelunsakin.
Maassamme lienee noin 200 hukkaa.mutta pelkästään Etelä-Savon alueella liikkuun useita satoja karhuja, ja koko maassa lienee pitkälti toista tuhatta yksilöä. Kun nalle on mesikämmen ja susi on hukka, niin profiili ratkaisee. Ja tämä profiili heijastuu myös kantansa julkisesti esittäjiin - siis ollaanko susihukan - irvistelevän pedon - puolesta, vai vaalitaanko perhearvoja ja Tapiolan vainioilla liikkumisoikeutta. Vesikauhuista suhtautumista edustaa ääriainekset molemmilta puolilta jotka uhkailevat kantansa esittäjiä oltiinpa suden suhteen puolesta tai vastaan. Meille jäi mysteeriksi se, mitä nämä ainekset ajavat takaa!?!
"Ruikutuksella" tarkoitimme tässä yhteydessä sitä, että kohdataan ja hyväksytään pelko totta kai, mutta poistetaan sitä myös pysymällä asiassa, otetaan uhkista selvää sen sijaan, että aiheettomasti valitetaan, kauhistellaan, uhkaillaan ja lietsotaan hysteriaa. Vieläkin ihmetyttää se, miksi tätä aivan järjestelmällisesti tehdään? (Samankaltainen ilmiö yllätti meidät ja ""löi häpnaadilla" pakkoruotsin kanssa, jota ensi maanantain jakso käsittelee.)

Rauhan asialla, kiitos ystävät monesta tuutista tulevasta palautteesta - lisää vaan!

Juha Wiskari

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä