torstaina 27.05.2010

Katselin Yleltä ykköskauden viime vuonna ja heti sen perään suoraan netistä USA:ssa esitetyn kakkoskauden. En muista koskaan aikaisemmin tulleeni niin positiivisesti yllätetyksi televisio-ohjelman vuoksi. Meille, jotka olemme kyllästyneen seksin, väkivallan ja huumeiden kyllästämiin amerikkalaissarjoihin, Terapiassa tarjoaa todellisen helmen viihteen joukossa! Pääosan esittäjät, Gabriel Byrne ja Dianne Wiest, tekevät varmasti elämänsä roolit, jotka eivät edes ole helppoja. Kummatkin palkittiin jo heti ensimmäisen kauden suorituksista, toinen Emmyllä ja toinen Golden Globella. Lisäksi sarja ja sen muita näyttelijöitä palkittiin ja kaikki kahmivat ehdokkuuksia erilaisissa palkintojen jaoissa. Suosittelen lämpimästi sarjaa ja neuvon, että kannattaa katsoa ensimmäiset viisi osaa, tuntuipa katseleminen miltä tahansa. Kun dialogiin pääsee käsiksi, siitä nauttii koko ajan enemmän ja enemmän.

Gabriel Byrne antoi Irlannin RTE-televisiolle haastattelun viime tammikuussa ja kertoi hänen lapsuudessaan tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka aiheuttivat katoliset papit. Se aiheutti valtavan kansainvälisen kirjoittelun ja keskustelun, mikä lisäsi paineita asioiden selvittämiseksi. Tällainen julkisuuteentulo on erittäin arvokasta ja auttaa tavallisia ihmisiä hakeutumaan apua saamaan samanlaisessa tilanteessa, joka koetaan aivan turhaan häpeälliseksi.

Irish Festival of Oulu esittää syyskuun lopussa Gabriel Byrnestä tehdyn henkilödokumentin, Stories from home, joka on erittäin henkilökohtainen ja suuresti arvostettu toista tuntia kestävä filmi. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa seurata festivaalin kesäkuussa alkavaa ilmoittelua netistä. Suosittelen lämpimästi.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä