lauantaina 11.12.2010

Kolmas kausi päättyi USAssa kuluneella viikolla. Katselin sen netistä, lähes tulkoon reaaliajassa. Nyt huomasin, että se tulee jo jouluna Canal+:lta. Olisin toivonut, että esittäjä olisi ollut YLE.

Kolmas kausi oli hieman erilainen, yhtä hyvin näytelty, uskomattomat käsikirjoitukset ja taitavaa ohjausta. Käsikirjoitukset olivat kuitenkin jännittävämpiä: sarjaa seuratessaan ei mitenkään voinut arvata, miten se etenee. Edelliset kaudet olivat jotenkin etukäteen arvattavissa.

Gabriel Byrne ja Amy Ryan, puhumattakaan Irrfan Khanista esittivät roolinsa niin hyvin, että käsivarret olivat kananlihalla. Loppu oli suorastaan lyyrisen arvoituksellinen, mikä pistää kyllä epäilemään, ettei jatkoa enää tule. Jos näin on, SÄÄLI, sillä tämä TV-draama on parasta, mitä olen elämässäni nähnyt. Jaksan katsella osia uudelleen DVD:ltä ja tietokoneeltani aina, kun haluan ajatella elämää vähänkin syvällisemmin ja nauttia tosi taitavista näyttelijäsuorituksista. Varsinkin Byrnen näyttelijätyö on uskomatonta läpi koko sarjan. Ihmettelen, miten hän voi tuolissa istumalla välittää katsojille sellaisen tunneskaalan, mitä on nähty näiden kausien aikana. Toivottavasti sarja kerää nytkin pakintoja: Emmyjä, Golden Globeja ym... Toinen kausihan palkittiin jopa sellaisella palkinnolla, johon se ei ollut edes ehdokkaana! Palkintoraati vain yksinkertaisesti päätti, että ehdokaslistaa tehneet olivat unohtaneet hyvän sarjan!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä