perjantaina 15.07.2011

Työturvallisuus saatiin kuntoon kun tuli lait joilla firman toimitusjohtaja oli vastuussa työtapaturmista. Rupes kypärä pysymään päässä työmailla ja muutkin työturvallisuusasiat olemaan kunnossa eikä vain näennäisesti, kun muutama tuomittiin oikeudessa laiminlyönnistä sakkoihin/ehdolliseen.

elintarviketuotannosta voisi aloittaa tekemällä lain, että tuotteen valmistaja on vastuussa raaka-aineensa tuotannon laillisuudesta. Kyllä rupee tuotantoketjussa tapahtumaan.

Selvää tietenkin on, ettei minkään maan parlamentti tuollaista lakia hyväksy ja aina löytyy valtio, jossa moista lakia ei tunneta ja tuotanto voidaan siirtää sinne. Totuus vain on, että ilman todellista vastuuta ei mitään vastuuta todellisuudessa ole.

Yksi kevyempi, mutta toimiva tapa on luoda kansainvälinen ns. kolmannen osapuolen tutkiva ja auditoiva yhdistys, joka myöntää tuotteille jonkinlaista "vapaa lapsityöstä"-sertifikaattia. Tällainenhan tavallaan Reilu kauppakin on, vaikka onkin oma tuotemerkki. Voisiko Karl Fazerkin lunastaa tuotteidensa kylkeen Reilun kaupan logon?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä