lauantaina 18.09.2010

Katsoin myös tuon ohjelman. Pasi sanoi miettineensä, että kannattaisko syödä vai ei, mutta oli arvellut, että huolimatta ruoanlaittovälineiden epäsiisteydestä voisi syödä ruokaa, kun se on kuumennettu hyvin.

Ruokatarpeita he kävivät ostamassa ns. halal-kaupasta. Nämä muslimeiden sianliha- ja teurastussäännöt ovat huvittavia. Uskomus sianlihan saastaisudesta on paljon vanhempi kuin islam ja perustuu ihan oikeaan perimätietoon siitä, että Lähi-Idän kuumassa ilmastossa sianliha ei säily yhtä hyvin kuin naudan ja lampaanliha.

Myös teurastustapa on vanhempi kuin islam ja perustuu ihan oikeaan perimätietoon siitä, että liha säilyy paremmin, kun teuraasta lasketaan kaikki veri pois. Ilman nykyaikaisa välineitä tämä käy parhaitensiten, että annetaan teuraan oman sydämen pumpata veri ulos - toisin sanoen teuraan annetaan kuolla siihen.

Nykyään on länsimaissa kylmäketjut ja valvotut olosuhteet teurastamoissa, joten sianliha ei varmuudella ole sen saastaisempaa kuin muukaan liha. Tässä mielessä tuollainen humpuuki joutaisi romukokppaan. Sitten muslimeilla ovat vielä nämä teurastukseen liittyvät rituaaalit, jumalan kanssa juttelut ym. Eipä voi sanoa muuta kuin, että kyllä yksi omatekoinen profeetta on tehnyt kehittämällään uskonnolla seuraajistaan todella tyhmiä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä