sunnuntaina 07.10.2012

Suomalaista järvikalaa olisi pilvin-pimein suomalaisten ravinnoksi. Kotitarvepyytäjät kuolevat kuitenkin sukupuuttoon, ammattikalastajat järviltä ja meriltä lähes tapettu.

Minunkin satunnaisista kalasaaliista alkaa kohta suurempi osa mennä kettujen kitaan kuin ihmisten ravinnoksi. Syödään itse mitä tarvitaan, ylijäämä ei tunnu kelpaavan kuin kettuhaaskalle! Nykypäivän ihmiselle ei enää kelpaa rasvanen lahna ravinnoksi, haukikin alkaa olla jo siinä ja siinä!

Käsittämätöntä että kalaravinnoksi monille meille maistuu mielummin antibioteeilla ja väriaineilla täyteen tumpattu ”norjan lohi” kuin kotimainen kala!

Isolla prosentilla maailman kaikesta ”norjan lohesta” kasvatetaankin siis pusseissa Chilen rannikoilla. Tämä kalateollisuus on lisääntyneine ravinnepitoisuuksineen tappanut paikalliset, Chilen lahtien luonnonkalat ja vienyt elinkeinon tuhansilta kalastajilta!

Mikä pahinta:

Chilessä kasvatettua lohta eivät rajoita samat EU-direktiivit kuin täällä meillä Pohjolassa. Antibiottien määrä Chilessä kasvatetussa norjan lohessa on satakertainen eurooppaan nähden!

Tälläisten ”4,99€/kg norjan lohi” tarjousten perässä ajetaan kymmeniä kilometrejä sen sijaan ettei itse etsittäis ratkaisuja kuinka voisimme hyödyntää paikallista luonnonkalaa ja nauttia kalasta terveellisesti!

Vähin mitä toivoisin olisi se että suosikaa edes suomalaista kirjolohta norjan lohen sijaan vaikkei kirjolohen kaikki kasvattajatkaan enää ahneuksissaan voi allekirjoittaa kasvattamansa kalan ihmisille terveellistä ruokintaa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä