torstaina 14.10.2010

Yhteiskunta, myös suomalainen, on itse syypää mielenteveysongelmiin. Nuoret istutetaan tietokoneiden ääreen, opiskelu tapahtuu useasti "etäopiskeluna". Tietokone kodissa internetyhteydellä on tänä päivänä välttämättömyys, oli siihen perheellä laitteineen ja operaattorimaksuineen varaa tai ei. Passivoivaa, reaalimaailmasta vieraannuttavaa virtuaalitodellisuutta, esimerkkinä Facebook, joka ei anna nuorelle minkäänlaisia virikkeitä.

Mielenterveysongelmat puolittuisivat, jos ihmiset ikäluokkaan katsomatta opetettaisiin vapaa-aikanaan liikkumaan, rasittamaan itseään fyysisesti, eikä vain istumaan sisätiloissa päätteen äärellä. Varsinkin, kun näytön tuijotus usein jatkuu koulu- tai työpäivän jälkeen.

IHMINEN ON PSYKOFYYSINEN KOKONAISUUS! Tuo kokonaisuus ei voi hyvin, jos sitä ei rasiteta myös fyysisesti!

Risikolle tiedoksi: Hankkeita ja projekteja te osaatte kyllä suunnitella, mutta ne yleensä jäävät vain tuolle "hanketasolle". Mitään konkreettista ei tapahdu.

Omasta asuinpaikastani Valkeakoskesta sen verran, että täällä kaavaillaan omalääkärijärjestelmän alasajoa, koska se ei toimi. Omalääkärille saa yleensä 20 minuutin ajan n. neljän viikon päähän. Jos ylipäätään saa lainkaan!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä