keskiviikkona 20.10.2010

Miksi Ylen toimittaja ei hehkuta kaivosteollisuuden puolesta positiivisesti?

Katsottuanai Perälän haastattelun A-studiossa, ihmettelen, miksi Suomen menestymiseksi ei enempää hehkuteta kaivosteollisuuden mahdollisuutta parantaa taloudellista hyvinvointiamme. Kaivokset työllistävät suomalaisia Suomessa. Suomessa sijaitsevan kaivoksen malmia ei voi louhia Kiinassa tai Chilessä. Suomalainen kaivos työllistää suomalaisia ja verotkin maksetaan ainakin näiltä osin Suomeen. Palkatkin ovat suomalaisen työehtosopimiksen mukaisia.

Ovatko toimittajat ymmärtämättömiä, vai ovatko he niin helsinkiläistyneet, että eivät soisi muun Suomen menestyvän taloudellisesti? Onhan maakuntien menestys Helsingin kasvua hidastavaa, jos työpaikkoja syntyy Lappiin tai muualle Suomeen!! Tällöin nuorten ihmisten Helsinkiin muutolle tulee vaihtoehtoja ja ihmiset voivat työllistyä kaivosten läheisyygessä Helsingin asemasta.

Tietenkin Helsinkiin muuton hidastuminen on sinne asuntonsa ja muut varansa sijoittaneen kannalta hidastamassa Helsinkiläisten sijoitusomaisuuden arvonnousua, eli rikastuminen asunnon arvonnousuna ei olekaan itsestään selvyys edes Helsingissä.

Tästäkö johtuu helsinkiläisten vihreiden, toimittajien, ja muiden vain Helsinkiin kiintyneiden vaikuttajien muun Suomen kehittämisen kyseenalaistaminen Suomessa? Jos muuhun Suomeen kiintyneet eivät voi työllistyä kotiensa lähellä tai lähellä Suomen mahtavaa luontoa, niin vaarantaako se helsinkiläisten elämää? Voisiko muualta Suomesta manipuloimaton aluedemokratia toimia kaivosten sijoittumisen poliittisen päätökseteon pohjana?

Nyt Ylenkin toimittaja kasvattaa epäluuloa mm. Talvivaaran kaivoksen ja sen työllistämismahdollisuuksia vastustamaan. Vastustajat muodostuvat muista kuin lähellä asuvista ja suoraan tai välillisesti työllistyvistä. Tasapolisuutta toimittajan taholta jään kaipaamaan tuleviin Ylen ohjelmiin. Toki Perälä oli hyvä vastaamaan ja perustelemaan asiaansa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä