keskiviikkona 07.12.2011

Yle on 18.11.2011 julkaissut Ylen 'Elävässä arkistossa' Olliver Hawkin kanssa 1.1.1968 yhteistyössä tuotetun hypnoosiyleisötapahtuman, nimellä 'Olliver Hawkin hypnoosikokeita'.

Yle näyttää katkaisseen tästä Olliver Hawkin hypnoositapahtumaa kuvaavasta nauhoitteesta koko kyseisen tapahtuman keski-osan, eli Hawkin kuuluisan hypnoosiin liittyvän luento-osuuden, jonka Hawk piti kaikissa hypnoositapahtumissaan.

Kesken Olliver Hawkin tärkeän ja mielenkiintoisen luento-osuuden, kuvanauhoite on leikattu, ja ohjelma yhtäkkiä hyppää suoraan Hawkin tapahtuman loppuosaan, eli hänen kongreettisesti havainnollistavaan esitykseensä siitä miten hypnotisointi käytännössä toimii, vapaaehtoisten koehenkilöiden avulla.

Rikottuaan näin hienon ja ainutlaatuisen Hawkin ohjelmakokonaisuuden - osan maailmanlaajuisestikin tärkeää kulttuuri- ja tiedeperintöä -, Yle on sitten asettanut tämän törkeällä tavalla raiskaamansa Hawkin hypnoosiohjelman seuraavan arkistointinimekkeen alle:

"LÖYTYNEIDEN OHJELMIEN OSIA"

Eikö rehellisempää olisi ollut kutsua tätä töhrimäänne teosta nimikkeellä "RAISKATUN OHJELMAN OSIA" ?

Tämän ohjelman pirstomisella ja Hawkin hypnoosiluennon hänen esityksestään poistamisella näyttää olevan selvä tarkoitus tukea toimittajakolleegojen, Aarre Elon ja eritoten Hannu Lauerman, virheellsiä luonnehdintoja Hawkin hypnoosiin liittyvistä yleisötapahtumista.

Suorana lähetyksenä vuonna 1967 nauhoitetussa Yle:n Jatkoaika-ohjelmassa Yle:n Aarre Elo jo pyysi julkisesti Hawkilta kasvotusten anteeksi omaa virheellistä luonnehdintaansa Hawkin hypnoosiesityksistä.

Nyt on Lauerman vuoro. Jokainen sadoista tuhansista Hawkin esityksen livenä nähneistä tietää, että jokainen Hawkin hypnoositapahtuma sisälsi pitkän luento-osuuden.

Hawk teki hypnoosia tunnetuksi loistavalla tavalla ja menestyksekkäästi - Lauerma puolestaan ei edes näytä ymmärtävän mitä hypnoosi on, ja siksi hän esittää koko touhun humpuukina. Lisäksi, elantonsa hankkimiseksi, Lauerma tempaa ohjelmilleen aiheita tuulesta - totuuden esittämisestä hän viis välittää.

Hawkin toimien ja yleisötapahtumien sijaan, Humpuukia on Lauerman oma ohjelmatuotanto, kuten ohjelma 'Pimeän puolella: Olet hypnoosissa!'

Kuka enään haluaisi maksaa Yle:lle televisiolupamaksuja, jos varoilla tuetaan Hannu Lauerman ohjelmien kaltaista roskatuotantoa - joka sisältää valehtelua, panettelua, kunnianloukkauksia ja tieteen vääristelyä ?

On aika muuttaa Yle mainosvaroilla kustannettavaksi yritykseksi, kuten MTV on !

Lopuksi: Hawk ei ohjelmassa "paisko yleisöä kolikoilla", kuten Yle:n aluste kyseisellä ohjelmasivulla väittää ('Olliver Hawkin hypnoosikokeita'):

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/olliver_hawkin_hypnoosikokeita_76588.html#media=76589

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä