maanantaina 29.11.2010

Luvassa on ilmeisesti taas tällainen perinteinen suomalaisen kateudenlietsontadokumentti. Itselläni on aina ollut vaikeuksia ymmärtää, miksi hyvätuloisten pitäisi maksa yhteiskunnan palveluista (joita he tuskin edes käyttävät) aivan käsittämättömiä summia. Toisaalta miksi keskiverto suomalainen tuntee pohjatonta kateutta hyvätuloisia kohtaan, jotka ovat monesti menestyksensä ansainneet. Ilmeisesti suomalaisten geeneihin rakennettu peruskateus estää näkemästä mitään hyvää tällaisissa ihmisissä. Tästä huolimattaa suurin osa meistä tavallisista taatelin taallaajista käy joka lauantai jättämässä lottokupongin siinä toivossa, että pääsisimme liittymään näiden hyvätuloisten seuraan.

Fakta on, että hyvätuloiset henkilöt eivät yleensä pyydä yhteiskunnalta paljoa (työttömyyskorvauksia, sairauspäivärahoja, erilaisia tukia, jne, jne.), vaan ovat enemmänkin suuria yhteiskunnan nettomaksajia ja monesti myös muiden työllistäjiä. Minusta olisi sääli jos tällaiset henkilöt jättäisivät Suomen siksi, että keskiverto kansa tuntee vihaa menestyjiä kohtaan ja siksi, että suomalainen media tekee parhaansa, että toisten ihmisten menestystä kadehdittaisiin.

Minusta meidän kaikkien suomalaisten ja myös suomalaisen median tulisi ottaa askel kehityksessä eteenpäin ja oppia iloitsemaan muiden menestyksestä, sillä se ei ole meiltä pois. Ainakin minä haluan nähdä, että Suomesta tulee myös tulevaisuudessa uusia Kimi Räikkösiä, Teemu Selänteitä ja Jorma Olliloita, ja että perisuomainen kateutemme ei aja heitä asumaan ja maksamaan veroja muualle. Vaikka se on itsellekin vaikea välillä myöntää, niin kyllä ainakin edellä mainitut henkilöt ovat omaisuutensa ansainneet, ja niin myös monet muut suomalaiset hyvätuloiset.

Odotan innolla, että yleisradio jonain päivänä tekee dokumentin myös suomalaisista menestyjistä ja kertoo mitä kaikkea he ovat tehneet menestyksensä eteen, sillä menestyksellä on aina hintansa ja yleensä sen eteen joutuu tekemään todella paljon töitä. Siis dokumentin ilman kateutta ja negatiivista asennetta elämässä hyvin menestyneitä kohtaan. Suomen kansa tarvitse sankareita ja esikuvia ja minusta esimerkiksi Jorma Ollila, Martti Ahtisaari, Kimi Räikkönen, jne. ovat suorastaan erinomaisia esimerkkejä siitä, mitä elämässä kannattaa tavoitella. Minusta myös menestyjillä on oikeus kohtuulliseen verotukseen sekä yhteiskunnalliseen arvostukseen.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä