keskiviikkona 15.12.2010

Tauno Tukevan sota oli minulle ensimmäisen jakson perusteella positiivinen yllätys.

Näytteleminen oli luontevaa ja pääosaan löydetty Jaakko Saariluoma istuu roolihahmoonsa hyvin. Minua eivät kiusaa heinäpaalit tai kumipyörät eikä taida enää nykypäivänä olla helppo löytää eri murteita puhuvia muuten rooleihinsa istuvia nuoria näyttelijöitäkään, paljon tärkeämpää on minulle kokonaisuus. Tietenkin ykstyiskohtiin on kiinnitettävä huomiota, mutta ratkaisevaa näin laajassa draamassa on kuitenkin kokonaisuus ja minulle se Tauno Tukevan sodassa toimi hyvin. Teos on kaikilta osin taiten tehty, kuten YLE halutessaan osaa, ja oivaltavasti leikattu.

Pitipä Laila Hietamies/Hirvisaaren kirjoista tai ei on minusta tässä teoksessa löydetty hyvä näkökulma sotien aikaan - miksi pitäisi tehdä Tuntematon sotilas uudestaan, kun se on jo aikanaan hyvin tehty.

Tauno Tukevan sota on juuri sellaista draamaa mitä minä odotan julkisen palvelun TV-kanavalta, tosi-TV:t, mitä mielikuvituksellisimmat pudotuspelit ja tuisinasarjat täyttävät kaupallisten TV-kanavien ohjelmatarjonnan. Minä puolestani odotan YLE:ltä lisää Tauno Tukevan sodan kaltaista hyvin tehtyä suomalaista draamaa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä