torstaina 10.03.2011

Yle on sitoutunut K-merkintöihin

Miksi kahta Mercy Peakin lääkäriaseman jaksoa ei esitetty normaalissa järjestyksessä?

Mercy Peakin lääkäriaseman jaksot 57 ja 58 jouduttiin esittämään poikkeukselliseen aikaan niiden sisältämien väkivaltakohtausten takia.

Tilanne on harmillinen, ja erityisesti Mercy Peakin uskollisille katsojille.

Normaalilähetysajoissa ohitetut jaksot ovat nähtävissä YLE Areenassa ja ne esitettiin tv:ssä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Yölähetyksellä pyrimme antamaan tallennusmahdollisuuden niille katsojille, joilla ei ole mahdollisuutta katsoa ohjelmiamme YLE Areenasta.

Lain mukaan valtakunnallisten televisioyhtiöiden on huolehdittava siitä, että lapsille haitalliset ohjelmat lähetetään sellaiseen aikaan, jolloin lapset eivät tavallisesti katso televisio-ohjelmia. Yleisradio ja YLETV1 on vahvasti sitoutunut tähän periaatteeseen ja ehdottomaksi vedenjakaja-ajaksi on sovittu klo 19.00, jota ennen K13-ikärajan ohjelmia ei esitetä.

Mercy Peakin lääkäriaseman 60-osainen sarja on hankittu TV1:lle ns. päiväsarjana eli sarjana, joka ei sisällä lapsille sopimatonta katsottavaa, esimerkiksi väkivaltaa. Sarjan valinta on aikoinaan tehty alkujaksojen pohjalta ja ne kuten useimmat sarjan osat ovat vastanneetkin päiväsarjan vaatimuksia, mutta valitettavasti nämä muutamat osat eivät ole olleet aikaiseen lähetysaikaan sopivia.

Mercy Peakin lääkäriasemaan ei ole luvassa uusia jaksoja. TV1 on nyt esittänyt kaiken, mitä sarjaan on tehty.

Airi Vilhunen
Ohjelmapäällikkö,
YLE TV1

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä