maanantaina 21.10.2013

Yleisradio haluaa kaikkien katsovan tuotoksiaan vain netin kautta. televisio on vain mainoskanava nettisivuille. Lähes jokaisen ohjeman alussa ja lopussa on mainos, jossa kehotetaan mieluummin katsomaan ohjelma netistä, joissain tapaukjsissa ohjelman keskelläkin pitää katsojan huomio kiinnittää esitettävän ohjelman sijaan mainokseen jossa mainostetaan ohjelman katsomismahdollisuutta netissä (vaikka tieto nettikatselusta voisi olla elektronisessa ohjelmaoppaassa vaikka kolmella merkillä "[>]"). Uutisetkin on vain teaser -- joka lähetyksessä kerrotaan että netissä on lisää. Kaistaahan olisi kyllä television puolella käytettäväksi, sillä suurin osa vuorokaudesta tulee esimerkiksi Teemalla vaan tietoa tulevista (ja toisinaan jo menneistä) ohjelmista.

Väritelkkarivaihdos meni tyylikkäästi: mustavalkoisesta televisiosta näki myös värilähetyksen, ja ne joilla oli väri-TV maksoi korkeampaa lupamaksua.

Digisiirtymässä pantiin ihmiset ostamaan digibokseja, jotka oli kunnottomia, kun kukaan ei niitä testannut. Vaikka markkinoilla oli sellaisiakin digibokseja joissa oli RF-konvertteri, eli joiden tuottamaa kuvaa saattoi katsella virittämällä vanha TV digiboksin taajuudelle (kuten vanhoissa kuvanauhureissa) ei tästä pidetty ääntä. Piti olla SCART-liitäntä jotta kelpasi. Koulut ja sairaalat pantiin ostamaan uusia televisioita, siis niitä viimeisiä putkitelkkareita, jotta Yleisradio saisi tahtonsa läpi, eikä lähetystä potilashuoneen telkkariin toimitettaisi analogisena. Vasta viimetingassa (liian myöhään) tämä rajoitus kai pyörrettiin. Rahaa paloi sairaaloilta ja potilaiden tukiyhdistyksiltä.

Yleisradio lähettää 4:3-ohjelmia 16:9-formaatissa niin että mökin mummon 4:3-telkkarissa on on nyt surureunat neljällä sivulla, ja kuvan laatu aivan ala-arvoinen kun tehollinen juovaluku on pudotettu murto-osaan. Mummo ei vanhoilla silmillään näe enää senkään vertaa.

Nyt pitäisi mummolle hommata kai laajakaista, tietokone ja virussuojaussoftat sun muut, jotta mummokin näkisi mitä hänen verorahoillaan tehdään. Pitää panna mummo naamakirjaankin, Kuka mummolle nämä laiteet ja ohjelmat maksaa? Ja kuka opettaa mummolle kuinka netissä surffataan, ja osaa varottaa identiteettivarkauksista? Mummo on elinaikanaan maksanut radio- ja TV-lupia viimeiseen asti, mutta nyt mummo on hyödytön, ei lähetetä mummolle kaikkia uutisia eikä Vielä Virtaa -ohjelmia, kunhan nuoriso, jonka Yle-veron maksaa vanhemmat, saavat katsottavaa. Tämä tietysti siksi että nuoret saattaa päästä päättämään Yleisradion tulevaisuudesta, ei mummot, sillä mummot on hiljaa sairaalan sängyssä vaipoissaan.

pekka
(Ylläpito poistanee...)

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä