tiistaina 15.02.2011

Haloo!!
Oleellista on opettaa lapsille lahjonnan ja korruption muoto. Jos valokuvan hinta nousee esim 3,8€ + muiden lahjojen vaikutus, niin on minulle ja meille kaikille aiheutettu 10-15% hinnan nousu, ehkä jopa enemmän kun lasketaan kaikki yhteen. Kyse ei ole markkinointikulusta vaan todellakin korruptiosta.

Pahimmaksi asian tekee se että koulujen virkamiehet eivät tunnista opetustehtävää ja siirtävät pahimmillaan päätöksenteon oppilaskunnille (tai vanhemmille).

Koplaus on rikos. Jos olisi kyse yhdestä kuvasta niin asia olisi pieni, valtakunnan tasolla kyseessä on iso asia. Jos todella pitää paikkansa mitä MOT kertoi, niin esim. Seppälän Koulukuvat omistava Seppälä on mahdollisesti itse syyllistynyt laajaan lahjontaan. Vuosine aikana kymmenien miljoonien liikevaihdosta on maksettu miljoonia lahjuksina - siis MILJOONIA! (Eli tuo 10-15%).

Potentiaalisesti hintatasosta voisi päätellä että lahjonta on todellista, tai sitten kyseessä on kartelli. Hintataso on kuitenkinsellainen että se ei selity helposti.

Toivottavasti viranomaiset aloittavat tutkimukset ja asia selivitetän perinjuurin.

Harmittaa että lapsille ja heidän (oppimattomille?) vanhemilleen opetetaan lahjonta ikään kuin se olisi harmitonta! Tälläkin palstalla näkee kommenteja ihmisiltä joilla ei ole kokemusta mitä tarkoittaa kun kilpailija lahjoo / ostaja on lahjottu.

Erityisesti ihmetytti kun Rehtorien puheenjohtaja ei ymmärtänyt mistä puhuu!

Kiitokset kaikille suoraselkäisille virkamiehille - esim MOT:ssa esiintyneelle Viikin rehtorille; velvollisuutemme on olla esimerkkeinä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä