torstaina 17.03.2011

Euroon liitymisen jälkeen ei pitäisi olla mahdollista euron devalvointi eikä revalvointi,kuitenkin esimerkki: Vuosia vuosia sitten oli samassa Eduskunnan istunnossa käsittelyssä n. 200 miljoonan euron summa, joka meni ns. varakkaille, toinen 200 euron summa oli käsittelyssä joka oli tarkoitettu vähävaraisille.

Hyvempiosaisille mennyt summa tuli hyväksytyksi ja toinen summa ei. Istunnon jälkeen tv-toimittaja kysyi Eduskunnan käytävällä ministerilltä, että ns. hyvempiosaisten asia tuli hyväksytyksi, johon ministeri totesi, että se on niin mitätön summa ettei sillä ole mitään merkitystä valtiolle, siis näytti olevan devalvoituja euroja.

Toimittaja, että toinen heikompiosaisille tarkoitettu summa ei tullut hyväksytyksi, johon ministeri totesi, että se on valtiolle niin suuri summa tässä tilanteessa, ettei siihen ole valtiolla varaa, näin nopeasti euro revalvoitui.

Samoja kommentteja on kuulunut kuukausittain vuosien varrella, jopa nykyiseltäkin pääministeriltä kun kyse on parempiosaisista, niin rahalla ei ole valtiolle mitään arvoa ja heikompiosaisten kohdalla taas niin valtava summa, että kaataa koko valtion talouden. Vallitseva ajattelutapa poliitiikassa tuntuu olevan tällainen.

Toivottavasti toimittajat saavat edellä esittämästäni sen selville, mitä minä tarkoitan ja muotoilevat tästä kysymyksen.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä