torstaina 31.03.2011

Liuskan kommentin voi hyvin allekirjoittaa: Aikovatko ryhmänjohtajat vaatia ryhmäkuria oman henkilökohtaisen kantansa mukaisiksi ruotsin kielestä äänestettäessä?

Taustalla on hyvin paljon suurempi päätöksenteon kysymys, jota ehdokas voisi valottaa: Kuinka pieni tai suuri on ehdokkaan mielestä se toimiva joukko, joka linjaa edustajien äänestyskäytöksen? Tehdäänkö edustajien välillä aina äänestyspäätös, vai jyrääkö pj:n tai muun mandaatti?

Miten ehdokas suhtautuu alkuperäiskansan kieleen saameen tai toiseen valloittajakieleen (1809-1917) venäjään verrattuna 1. valloittajakieleen ruotsiin (1249-1809)?

Eikö kulttuurin säilömiseksi ja välittämiseksi sukupolvelta toiselle riittäisi turistiruotsin opiskelu? Saameahan on hyljeksitty vuosikymmenet.

Miten ehdokkaan puolue aikoo ratkaista alkuperäiskansan avoimet kysymykset? Ja jos on ollut hallitusvastuussa, miksi se ei ole sitä edellisellä työkaudellaan/-kausillaan tehnyt? Mikä saa meidät uskomaan, että työnteko maittaisi yhtään enemmän nyt tulevalla kaudella?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä