tiistaina 08.11.2011

Hei,

Kun puhutaan energiansäästöstä niin puhe kääntyy helposti ilmalämpöpumppuihin. Meilläkin on sellainen. Tosin se ei lisää asumisviihtyvyyttä vaan päinvastoin. Siksi se onkin meillä pääsääntöisesti suljettuna. Pumppu on noin 2 vuotta vanha. Takuuaikana otin asian, jonka minä määrittelen viaksi, esille laitteen asentaneen liikkeen kanssa. Ei apuja. Eivät ymmärtäneet miksi käyttäytyy näin. Asennusliike otti puhelimitse yhteyttä laitteen myynneeseen lvi alan tukkuun, josta kommentoivat näkemättä tilannetta, että: "verhot estävät toiminnan. Joten se kierros tuli nähtyä.
Laitteen maahantuoja Åhsell Oy on rakentanut www sivustonsa niin, että asiaa ei voi viedä näin eteenpäin. Lähetin yhteensä 12 e-mailia vuoden aikana Åhsellille, toivossa, että ottaisivat yhteyttä. Tämäkin tie tuli käytyä loppuun tuloksettomana.
Vaihdoin roolia ja otin yhteyttä Ko firman markkinoinnin ylimpään portaaseen, muun asian varjolla. Näin sain oikean ihmisen tavoitettua. Huoltopäällikkö. Nyt luulin asian jo järjestyneen. Hän ystävällisesti siirsi asian huoltoneuvojalle. Hienoa, ajattelin, nyt asiaani suhtaudutaan asiallisesti. Ko henkilö ei suostunut uskomaan ettei laite toimi oikein. Lähetin hänelle kamerakuvat tilasta ja litteessä selostin tilan muodon. Seuraava yhteydenotto tulikin häneltä jo kahdenviikon kuluttua, kun olin ensin muistuttanut asian keskeneräisyydestä huoltopäällikköä. Sain soiton joss minua kehoitettiin muuttamaan asetuksia ja seuraamaan tilannetta parin viikon ajan. He lupasivat palata asiaan. Nyt olen tilannetta seurannut jo yli kahdenkuukauden ajan eikä laitteen toiminnassa tai laitteen maahantuojan Åhsell Oy:n toiminnassa ole tapahtunut muutosta.

Kumpa joku tietäisi kertoa lämpöpumppuni osalta, että ovatko meillä ilmenevät ongelmat, laitteen vika vai ominaisuus.

LAitteemme on Hitachi merkkinen "testivoittaja"

Ystävällisin terveisin,

Jyrki Ahvenainen

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä