torstaina 08.11.2012

Juu täällä asutaan pohjoisessa, saamelaisalueella, ja monesti uni ehtii vallata, kun uutisia odottelee yli puolen yön. Meillä kun ei tv-lähetykset näy normaalina antennilähetyksenä - asumme katvealueella. TV-lähetykset on otettava vstaan sateliitin kautta. Sateliitin kautta ei tuo Ođđasatin päälähetys klo 19.10 meillä näy. Ainoa vaihtoehto on TV:stä siis katsella tuo joskus yöllä, vaihtuvaan aikan näkyvä lähetys.

No onhan netti. Näkyyhän ne lähetykset onneksi sieltä - liikuva kuva vain ei parin megan mokkulayhteyksillä kovin hyvin näy. Katkovaa kuvaa on tuskallista katsella ja katsoa, kun ympyrä pyörii... 100 megan kuidut ja kaapelit yms hienoudet on muutaman kymmenen kilometrin päässä.

Ođđasat on tärkeä uutislähetys omalta alueeltamme - sitä paitsi hyvää yleissivistystä muiuallakin asuville suomalaisille. Lyse on vain varttitunnin ohjelmasta, joten uusintta TV1:n ouolella toivoisi kyllä hieman aiemmaksi, vaikka sinne 21-22 tienoille. Kuten joku jo totesikin, turhempiakin toistoja kanavilta löytyy.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä