perjantaina 09.09.2011

On todellinen ongelma, jso tässä ei nähdä ongelmaa. Valvira ja Kela ovat nyt valtuuttaneet kentälle toimimaan psykoterapeutteja, joilla ei ole riittävää teoriapohjaa, riittävää itsetuntemusta eikä riittävää työnohjauskokemusta. Psykoterapeutin työ on erittäin vastuullista; ollaan vastuussa toisen ihmisen mielenterveydestä. Teoriapohja, oma pitkä psykoterapia ja jatkuva työnohjaus (tähän asti on vaadittu 50 työohjaustuntia kahden psykoterapiakoulutuksen jälkeisen vuoden aikana, jotta saa Kela-pätevyyden) on vaadittu Kelan hyväksymiltä psykoterapeuteilta varmistamaan potilaiden turvaa. Nyt on siis olemassa Kela-psykoterapeutteja, jotka kehtaavat olla iloisia siitä, että Kela-pätevyyden saa kolmen opintopäivän (ja vähäisen etätyön) jälkeen. Puuttuu siis täysin ymmärrys työnohjauksen merkityksestä.
Oma psykoterapia pyrkii varmistamaan, että psykoterapeutti ei käytä potilaitaan omien sisäisten asioidensa, intressiensä tai tunteidensa käsittelyyn. Transferenssi ja vastatransferenssi-ilmiöt ovat psykoterapian työkaluja. Niitä ei voi käyttää ellei "oma pää ole aika selvä". Oma käyty psykoterapia on myös tärkeä itsekokemus siitä, mitä on toisille tarjoamassa.
Olen aika kauhuissani Valviran toiminnasta. Valvova viranomainen (lääkintöneuvon Pennanen haastateltuna) toteaa, ettei sillä ole aikaa eikä mahdollisuutta valvoa!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä