lauantaina 10.09.2011

Naulan kantaan et! Nyt käytävässä (Pihlajaa puoltavassa) keskustelussa yritetään hämärtää mainitsemasi tosiseikat: kentällä on psykoterapeutteja, joiden koulutus ei ole täyttänyt Valviran kriteereitä ja Valvira myöntää tämän. Tämä on fakta. Nämä Helsingin psykoterapiainstituutista vaillinaisesti valmistuneet ovat vailla todellista pätevyyttä ja saivat siis pätevyytensä siksi, ettei Valviran resurssit riitä vahtimaan tätä Helsingin psykoterapiainstituutin kouluttamaa massaa, jossa siis on kyseessä suuret rahat, jotka menevät toimitusjohtajan taskuun.

Hirveintä asiassa on se, että potilaat viime kädessä kärsivät. Mikäli nämä vailla todellista pätevyyttä olevat ihmiset olisivat eettisesti ja moraalisesti ajattelevia ammattilaisia, he eivät edes hakisi tuota Kelapätevyyttä heti "valmistuttuaan", koska tunnistaisivat omat puutteensa ja rajallisuutensa hoitaa mielenterveyshäiriöistä kärsiviä ihmisiä. He eivät ottaisia potilaikseen vaikeasti ongelmaisia. Heille olisi opetettu tiettyä omaa rajallisuutta ja rajojen pitämistä ja potilaan oikeuksia. Mutta ei - koska he ovat iloisia helposta koulutuksestaan, he innokkaina mainostavat heti itseään kelapätevinä ja alkavat ottaa potilaita yksityisesti. Tämä ryhmäilmiö kertoo juuri sitä karua todellisuutta, että he eivät ole vielä valmiita psykoterapeutin vaativaan työhön.

Toinen tapa viedä asian fokus (Helsingin psykoterapiainstituutin puutteelliset koulutukset) toisaalle, on se, että aletaan haukkua myös muita koulutusyhteisöjä, kuten Lyhytterapiainstituuttia, josta itse olen valmistunut. Kokemuksesta voin kertoa, että LTI:ssä asiat ovat kohdillaan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä