tiistaina 13.09.2011

Olen itse todella iloinen, että räikeät epäkohdat tulevat esille ja niistä keskustellaan, vaikka se veisikin opiskelijoita toisaalle. Se on ainoa väylä, jolla asioita voidaan edelleen kehittää. Demokratiaan kuuluu, että ihmisiä tiedotetaan heitä koskevista riskeistä koulutuksen osalta. SEn jälkeen jokainen voi valita, minkä yhteisön tai viitekehyksen haluaa.

Mikäli yhteisöt saisivat vain poteroitua omiin maailmoihinsa, niistä näyttäisi tulevan omalaatuisia lahkoja, joissa opiskelijoita vedätetään rahan himossa, joka verhotaan näennäisen opiskelijan oikeusturvan taakse.

Muutenkin olisi hyvä, jos kentällä olisi monia toimijoita, jotka kaikki tuntisivat vastuunsa eivätkä lähtisi kouluttamaan samaan aikaan satoja opiskelijoita ilman, että ovat hankkineet Valvirasta ennakkopäätöksen koulutuksen hyväksyttävyydestä. Ennakkopäätöksen hankkiminen on tullut mahdolliseksi toukokuussa 2010. Jokaisen vastuullisen koulutuksenjärjestäjän tulisi hankkia tällainen ennen kuin aloittaa koulutukset. Silloin voisi oikeasti puhua opiskelijan oikeusturvasta huolehtimisesta. Kuinkakohan moni tämän on hankkinut?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä